Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012

DONUTS !

.
donuts γλυκά,
.
γίνονται εύκολα σαν παιχνίδι,
λατρεμένα από παιδιά, μα κι από μεγάλους.!
.
photos ερασι τέχνης
.


.
Αμερικάνικα είναι τα donuts ? Δανέζικα ; Ρώσσικα ; Πολωνικά ;
Στ' αλήθεια, δεν ξέρω τη χώρα προέλευσής τους, γνωρίζω όμως ότι τέτοιου τύπου γλυκίσματα γίνονται παραδοσιακά, τόσο σε Ανατολικές, όσο και σε Δυτικές χώρες..

.
γι αυτή τη συνταγή, θα χρειαστούμε :
.
1 φλυτζάνι τσαγιού γάλα
1 πρέζα ζάχαρη
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
.
3 φλ.τσαγ. αλεύρι που φουσκώνει
1/4 φλ.τσαγ. ζάχαρη
2 κ.σ. λάδι
.
1 κουβερτούρα γιά το γλάσο
ζάχαρη άχνη
ή άσπρο γλάσο
.
2 μέτριες πατάτες
.
.
ξεκινάμε από τις πατάτες : τις καθαρίζω, τις πλένω, τις κόβω κομμάτια και τις βράζω σε νεράκι, ως να μαλακώσουν. κατόπιν, τις βάζω στο multi και λυώνουν, γίνονται πουρές. από τον πουρέ αυτόν, θα χρειαστώ 1/2 φλυτζ. του τσαγιού.
.
στο μεταξύ, βάζω το γάλα ίσα να χλιάνει (να μην κάψει, γιατί χαλάει τη μαγιά),
ρίχνω μέσα τα 2 φακελλάκια ξηρή μαγιά και μιά πρέζα ζάχαρη κι ανακατεύω καλά με το χέρι μου, να διαλυθεί η μαγιά
.
σε λεκανίτσα ανακατεύω τα 2 φλυτζ. αλεύρι, το 1/4 του φλυτζ. ζάχαρη, τις 2 κ. σ. λάδι,
ρίχνω μέσα το γάλα με τη μαγιά κι ανακατεύω με το χέρι μου
.
.
ρίχνω μέσα και τον πουρέ κι ανακατεύω να αναμιχθούν.
προσθέτω σιγά - σιγά και την τρίτη κούπα αλεύρι, ως να γίνει μιά μαλακή ζύμη - ίσως δεν πάρει όλην την τρίτη κούπα.

.
η ζύμη αν κολλάει ελάχιστα, δεν πειράζει.
ρίχνω πάνω στον πάγκο μου λίγο αλεύρι κι αρχίζω να ανοίγω το ζυμαράκι - όχι πολύ λεπτό.
(βλέπετε ότι το άνοιξα με ένα μπουκάλι !)
.
.
κόβω κύκλους με ένα φλυτζάνι !
.
.
και κόβω τον μικρό - μεσαίο κύκλο με ένα καπάκι από μπουκάλι
(η τεχνολογία σ' όλο της το μεγαλείο ! σας είπα : θα παίξουμε !)
.
.
βάζω σε κατσαρόλι σπορέλαιο και το αφίνω να κάψει, χωρίς να βγάζει καπνούς, γιά να μη μαυρίσουν τα donuts.
τα ρίχνω μέσα λίγα - λίγα. αν το λάδι καίει καλά, αυτά φουσκώνουν σα λουκουμαδάκια.
βάζω ένα πηρούνι μέσα στον κύκλο και τα γυρίζω να ψηθούν κι απ' την άλλη μεριά.
ίσως χρειαστεί να χαμηλώσουμε ελάχιστα τη φωτιά, γιά να μη μαυρίζουν απ' έξω.
.
.
όταν ψηθούν κι απ' τις δυό, τα βγάζω πάνω σε απορροφητικό χαρτί, γιά να φύγουν τα λάδια.
.
τη ζύμη που περισσεύει, την ξαναανοίγω πάνω στον αλευρωμένο πάγκο και φτιάχνω πάλι, ως να τελειώσει όλη.
γίνονται συνολικά 28 περίπου, μέτρια donuts.
.
μόλις τελειώσουν όλα,
λειώνω σε μπαιν μαρί κουβερτούρα με λίγο γάλα,
αραδιάζω τα donuts σε πιάτα και μ' ένα κουτάλι στρώνω από πάνω τη σοκολάτα.
αν δε θέλω σοκολάτα, μπορώ να ρίξω πάνω λευκό γλάσσο ή να ραντίσω ζάχαρη άχνη, μπορώ πάνω στη ζεστή σοκολάτα να ρίξω καβουρδισμένα μύγδαλα ή ό, τι μου αρέσει...
.

.
σας παροτρύνω να τα φτιάξετε, είναι γουστόζικα και πανεύκολα.
.
φύγανε πάραυτα σε τάπερ κι αλουμινόχαρτα δεξιά - ζερβά, πρόλαβα όμως να τα δοκιμάσω, και λέω, καλά γίνανε !
.
.
καλήν επιτυχία,
σας εύχομαι !
.
.
.
.
.



Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012

γκιούλμπασι

.
γκιούλμπασι
.
photos ερασι τέχνης
.

.
γιά το φαγητό αυτό συνήθως χρειάζεται πάνω από 1 είδος κρέας.
μπορούμε να βάλουμε μαζί 2 ή 3 είδη.
εγώ το έφτιαξα με δυό είδη, ένα ολόκληρο μπουτάκι αρνίσιο (με το κόκκαλο) κι ένα κομμάτι καθαρό κρέας από χοιρινό μπουτάκι.
.
το φαγητό είναι εύκολο.
θέλει μονάχα μιά τεχνική στο ψήσιμο, ώστε να μη βγει άψητο, ούτε ψημένο σα βραστό,
αλλά ψητό, ωραία ροδοψημένο.
.
.
πλένουμε το κρέας,
το αλατοπιπερώνουμε,
του κάνουμε μικρά σκισίματα με το μαχαίρι και μπήγουμε παντού σκελίδες σκόρδο,
του βάζουμε, αν θέλουμε, ρίγανη,
σκορπάμε πάνω στο κρέας αρκετά μικρά κομματάκια κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα
και το τυλίγουμε σφιχτά σε λαδόκολλα, πολλές φορές, να μη φύγουν έξω τα ζουμάκια του.
όλο αυτό το πακέτο, το τυλίγουμε σφιχτά σε αλουμινόχαρτο και το ακουμπάμε μέσα σ' ένα ταψί.
(μέσα στο ταψί έχουμε βάλει δυό ποτήρια νερό, γιά να μη μας καεί το ταψί)

.
.
το βάζουμε σε φούρνο προθερμασμένο,
ψήνουμε γιά μιά ώρα στο 200΄,
κατόπιν κατεβάζουμε στο 180΄ και το ψήνουμε τουλάχιστον τόσες ώρες, όσα κιλά είναι το κρέας.
την τελευταία ώρα ξαναδυναμώνουμε στο 200΄, γιά να στεγνώσει και να ξεροψηθεί.
.
όταν τελειώσει το ψήσιμο, σκίζουμε από πάνω το αλουμινόχαρτο και τις λαδόκολλες
και βγάζουμε το κρέας.
.
μπορούμε να έχουμε τηγανίσει χοντρές πατάτες (σαν πατάτες ψητού)
τις βάζουμε κοντά στο κρέας, κι αν έχει βγάλει λίγο ζουμάκι το ρίχνουμε από πάνω.
.
.
κόκκινο κρασάκι φυσικά μαζί !
.
καλήν επιτυχία,
εύχομαι !
.
.
.
.
.
.

Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012

Παπουτσάκια !

.
μελιτζάνες παπουτσάκια
.
Πανελλήνιον και ... "εκτός συναγωνισμού" !
.
γιά την ακριβή μου
Mathilde.

photos
ερασι τέχνης
.
θα χρειαστούμε μελιτζάνες φλάσκες,
λάδι γιά τηγάνισμα,
κιμά,
ξερό κρεμμύδι, σκόρδο,
ντομάτα,
λίγο κρασάκι,
αλατοπίπερο,
μαϊδανό,
λίγη κανέλα (προαιρετικά, αλλά τη συνιστώ),
λίγο βούτυρο , αλεύρι, 1 αυγό και γάλα γιά την μπεσαμέλ,
λίγο τριμμένο τυρί
.
.
πρώτα κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος στη μέση,
αν θέλουμε βγάζουμε λίγη απ' την εξωτερική μαύρη φλούδα τους (χωρίς να είναι απαραίτητο)
και τις αφίνουμε γιά λίγη ώρα σε αλατόνερο, γιά να ξεπικρίσουν
.
στο μεταξύ ετοιμάζουμε τον κιμά όπως γιά τα μακαρόνια, πιό στεγνό όμως.
τσιγαρίζουμε ξερό κρεμμύδι, προσθέτουμε τον κιμά, σβύνουμε με κρασί, ψιλοκόβουμε μέσα λίγο σκόρδο, προσθέτουμε λίγη ντομάτα, αλατοπίπερο, προτείνω λίγη κανέλλα, αφίνω να ψηθεί κι όταν σβήσω τη φωτιά ρίχνω ψιλοκομμένο μαϊδανό.
.
βγάζω τις μελιτζάνες απ' το αλατόνερο,
τις σουρώνω και τις στεγνώνω απ' τα νερά,
τις τηγανίζω σε βαθύ τηγάνι με μπόλικο λάδι και απ' τις δύο τους πλευρές.
.

.
τις βάζω σε ταψάκι και τις σκαλίζω λίγο προσεκτικά, δεν τους βγάζω πολλή ψίχα, μόνο να βαθουλώσουν κάπως...
(εάν μου μείνει αρκετή ψίχα, την κρατάω στην κατάψυξη, να την χρησιμοποιήσω γιά (τάρτα μελιτζάνας)
.
(.
τις γεμίζω καλά με τον κιμά
.
.
φτιάχνω μπεσαμέλ με το βούτυρο, το αλεύρι και το γάλα,
της προσθέτω ένα αυγό χτυπημένο και τριμμένο τυρί
και την στρώνω όμορφα πάνω από κάθε παπουτσάκι
.
.
ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200΄,
περίπου γιά 45΄
ή, ως να ροδοψηθεί η μπεσαμέλ
.

* - Solanum melongena - λατιν. melongena - ιταλ. melanzana - ελλην. μελιτζάνα
.
.
λίγο μπελαλίδικο, μα "εκτός συναγωνισμού" είπαμε, φαγάκι !
ε, δεν το φτιάχνουμε κι όλην την ώρα...
.
.
καλήν επιτυχία, εύχομαι !
.
.
.
.
.

Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2012

γλυκό με μπισκότα και πικρή σοκολάτα

.
ωραίο γλυκό με μπισκότα και πικρή σοκολάτα
.
photos ερασι τέχνης
.


.
πρώτη φορά, μας τόφτιαξε το 1984 η φίλη μου η Ανδρούλα.
ήσαν, αυτή κι ο Πάμπος,
από την περιοχή Στρόβολος, της Λευκωσίας.
.
το φτιάχνω από τότε.
αρέσει πολύ στα παιδιά,
μα και στους μεγάλους ...
.
.
υλικά
.
1 βούτυρο ανάλατο (250 γραμ.)
1 γάλα φρέσκο
6 κ.σ. κακάο
6 κ.σ. κουβερτούρα (βάζω 1 ολόκληρη κουβερτούρα)
10 κ.σ. ζάχαρη
2 - 3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
3 πακέτα μπισκότα petit beurre (βάζω τα petit beurre Παπαδοπούλου)
1 κουτί φυτική κρέμα
λίγο κονιάκ
1/2 ποτήρι νερό.
.
.
σε σιγανή φωτιά, στο μισό ποτήρι νερό διαλύω τη σοκολάτα, τις 6 κ.σ. κακάο και τις 10 κ.σ. ζάχαρη.
μετά, προσθέτω το βούτυρο ως να λιώσει, τα βγάζω απ' τη φωτιά κι αφίνω να κρυώσουν τελείως.


.
γίνονται ένα σώμα.
.
.
σε πιατέλλα βάζω μία στρώση μπισκότα, αφού τα βρέξω στο γάλα με το κονιάκ.
βάζω πάνω το μισό μίγμα σοκολάτας
κι άλλη στρώση βρεγμένα μπισκότα
και την υπόλοιπη σοκολάτα
.

.

.

.
χτυπάω τη σαντιγύ με την άχνη, έχω κρατήσει και ρίχνω μέσα δυό κουταλιές απ' τη λιωμένη σοκολάτα και 3 - 4 κουταλιές γάλα
.
.
στρώνω τη σαντιγύ από πάνω.
ραντίζω παντού με σουρωτήρι, σκόνη κακάο.
βάζω το γλυκό στο ψυγείο γιά λίγες ώρες, ως να τραβήξει.
.
.
* το έφτιαξα σήμερα σε δυό σκεύη, όμως κανονικά αυτή η ποσότητα είναι γιά ένα ταψί pyrex φούρνου.
.

καλήν επιτυχία
σας εύχομαι !
.
.
.
.
.
.

Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012

au gratin !

.
κουνουπίδι ω γκρατέν !
.
.
photos ερασι τέχνης
.
.
αν σας αρέσουν τα λαχανικά
όχι μονάχα σε βραστή σαλάτα με λαδάκι και μπόλικο λεμόνι,
αλλά
αλλιώς μαγειρεμένα,
λαχανικά τρελούτσικα ,
gustόζικα,
άλλες γεύσεις
και γιά άλλους λαούς
κλασσικές λιχουδιές ...
.
ήδη, τα γκρατέν
φτιάχνονται στη Γαλλία από τον Μεσαίωνα.
.
υπάρχουν διάφορα γκρατέν - εξαρτάται απ' την περιοχή αλλά και από τα προϊόντα (γιά παράδειγμα "au gratin" γίνονται διάφορα λαχανικά, ζυμαρικά, αλλά κατ' εξοχήν οι πατάτες!)
το γκρατέν πατάτας δε, υπάρχει πεισματικά κι εθνικοτοπικά, τουλάχιστον σε δύο κλασσικές εκδοχές : * Dauphinois και ** Savoyard.
η κύρια διαφορά τους, όπου οι κάτοικοι την υπερασπίζονται με απόλυτο γαστρονομικό πάθος, είναι ότι στο gratin dauphinois απαγορεύεται διά ροπάλου το τυρί, πράγμα που στο gratin savoyard φυσικά επιβάλλεται !
.
.
αυτά τα ολίγα περί γκρατιναρισμένων φαγητών, φαγητών δηλαδή
με ξεροψημένη πετσούλα κρέμας πάνω - πάνω.
.
.
.
εμείς θα δούμε σήμερα ένα ω γκρατέν κουνουπίδι.
ένα όμορφο, τρυφερό, κάτασπρο κουνουπίδι, που τόβρασα σε μπόλικο νερό με αλατάκι, μόνο γιά 5 λεπτά (να μη μαλακώσει), έπειτα το σούρωσα κι ύστερα με το χέρι το χώρισα σε μικρά μικρά κομματάκια (μπουκετάκια)

μέσα στην άδεια κατσαρόλα, όπου είχα βράσει το κουνουπίδι,
ψιλοκόβω ένα ξερό κρεμμύδι
και ρίχνω 4 κουταλιές βούτυρο (μαργαρίνη),
γυρίζω λίγο,
προσθέτω 4 κουταλιές αλεύρι,
γυρίζω λίγο
και ρίχνω σιγά - σιγά γάλα, ανακατεύοντας διαρκώς, να μην "πιάσει".
γίνεται έτσι μιά ωραία κρέμα μπεσαμέλ, με κρεμμύδι μέσα.
προσθέτω αλατοπίπερο και ξύνω αρκετό μοσχοκάρυδο.

χτυπάω δυό αυγά, τα ρίχνω μέσα κι ανακατεύω,
προσθέτω και μιά δυό χούφτες κίτρινο μαλακό τυρί - εγώ έριξα κασέρι, μα μπορείτε να βάλετε μαλακή γραβιέρα ή ό, τι...
.

προσθέτω στη μπεσαμέλ το κουνουπίδι
κι ανακατεύω καλά.
με το χέρι μου βουτυρώνω καλά ένα ταψάκι,
ρίχνω μέσα λίγο τυρί τριμμένο,

το κουνουπίδι με τη μπεσαμέλ
κι από πάνω πάλι λίγο τριμμένο τυράκι.
.
φουρνίζω σε προθερμασμένο φούρνο,
στους 200 βαθμούς,
περίπου γιά 45',
ως να ροδοψηθεί από πάνω
.
σας εύχομαι
καλήν απόλαυση !
.
.
.
* στην νοτιοανατολική Γαλλία, με πρωτεύουσα τη Γκρενόμπλ
** στην ανατολική Γαλλία - είναι το βασίλειο των Άλπεων !
.
.
.
.


.
.

Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2012

φέτες χοιρινό, με σάλτσα από μπύρα και μέλι

.
φέτες ψητό (από το χοιρινό της Πρωτοχρονιάς...)
με σάλτσα μπύρα και μέλι
.
- φαγητό, που έγινε με περισσεύματα -
.
δεν πετάμε τίποτα πιά !
μόνο αξιοποιούμε τα "περισσεύματα"...
.
photos ερασι τέχνης
.


.
την Πρωτοχρονιά, είχα βάλει στην κατάψυξη μερικές στεγνές φέτες ψητό χοιρινό.
έτσι, αυτοσχεδίασα σήμερα, γιά να φτιάξω μ' αυτό, ένα καινούργιο φαγάκι.
ξέροντας πως το χοιρινό ταιριάζει και με τη μπύρα και με το μέλι, πειραματίστηκα με τα δυό τους.
.
σε βαθύ τηγάνι έκοψα κρεμμύδι ξερό και δυό κρεμμυδάκια φρέσκα.
τα γύρισα με λίγο λάδι, να μοσχομυρίσουνε.
.


.
όταν τσιγαρίστηκαν, προσέθεσα δυό γεμάτες κουταλιές αλεύρι
και ανακάτεψα.
.

.
έβαλα μέσα τις ψημένες φέτες κρέας, τις άφισα λίγο να τσιγαριστούν
.

.
κι έπειτα τις γύρισα.
.
σιγάνεψα τη φωτιά.

.
έριξα μέσα σιγά - σιγά ένα μεγάλο κουτί μπύρα, κουνώντας συνέχεια ελαφρά το τηγάνι
.

.
ψιλοέκοψα μέσα δυό σκελίδες σκόρδο,
έριξα μιά μεγάλη κουταλιά δυνατή μουστάρδα dijon
κι έπειτα έριξα δυό καλές κουταλιές μέλι.
το σκεύος θέλει διαρκώς κούνημα και σιγανή φωτιά, γιά να μην πιάσει το αλεύρι
.

.
τέλος, έριξα μέσα στη σάλτσα ένα κουτάκι μανιτάρια, άφισα λίγο ακόμα σε ελάχιστη φωτιά να ενωθούν καλά όλα τα υλικά
κι έσβυσα.
.

.
έβρασα ρύζι και το συνόδεψα.
.


.

το "αυτοσχέδιο" φαγητό έγινε καλό, το δοκίμασα.
τρυφέρεψε το κρέας βράζοντας μες τη μπύρα, γλυκάθηκε λίγο με το μέλι, τονώθηκε με τη δυνατή μουστάρδα.
άρεσε σ' όσους έφαγαν.
.
.
.
εγώ βρίσκομαι σε εποχή που δεν πολυθέλω το κρέας.

έφαγα λίγο ρύζι όμως με τη σάλτσα του και λέω ότι έγινε καλό.
φύλαξα κι ένα μπωλ με ρύζι, γιά αύριο το μεσημέρι.
θα το απολαύσω στεγνό,
ρύζι σκέτο, με γιαούρτι.
.
.
.
.
.
.

Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012

liqueur Kahlua, σπιτικό

.
Kahlua σπιτικό ποτό - καφές
.
photos ερασι τέχνης
.

.
πρώτα,
πήγα στην κάβα της γειτονιάς μου και ζήτησα από τον κύριο να μου αλέσει 200 γραμ. χοντροκομμένο καφέ espresso.
.
σε ένα μεγάλο γυάλινο βάζο που κλείνει αεροστεγώς, έριξα * ένα μπουκάλι βότκα (700 ml) και τα 200 gram. χοντροαλεσμένου καφέ.
έκλεισα το βάζο και το κουνούσα κάθε μέρα, να ανακατευτεί καλά.
το άφισα έτσι 15 μέρες.
.
την 16η μέρα έφτιαξα ένα ελαφρύ σιρόπι (όσο να διαλυθεί καλά η ζάχαρη), με 600 γραμ. ζάχαρη και 600 γραμ. νερό.
έριξα το σιρόπι μέσα στο βάζο με τον καφέ και τη βότκα, τα ανακάτεψα και τα άφισα έτσι άλλη μιά βδομάδα, κουνώντας κάθε μέρα το βάζο, να ανακατεύεται το υλικό.
.
η απόσταξη του liqueur καφέ θέλει πολλή προσοχή, γι αυτό την έκανα με βαμβάκι.
.
έβαλα ένα χωνί μέσα σε καθαρό μπουκάλι, έντυσα παντού το χωνί με μιά καλή στρώση βαμβάκι κι έχυνα μέσα λίγο λίγο το ποτό, ώσπου τέλειωσε όλο και στράγγιξε.
η απόσταξη είναι η τελική φάση στα σπιτικά ποτά και χρειάζεται προσοχή και υπομονή.
.


.
τη συνταγή σπιτική kahlua έδωσα
γιά τις φίλες μου Μαρία Κ. και Σούλα Μ.

που το ήπιαν και τους άρεσε.
.
.
* αντί γιά βότκα, μπορούμε φυσικά να χρησιμοποιήσουμε οινόπνευμα ποτοποιίας ή ρακί ή τσίπουρο, πρέπει δηλαδή να είναι ένα δυνατό, πόσιμο οινόπνευμα άοσμο.

σας εύχομαι
να είναι
γλυκόπιοτο !
.
.
.
.
.
.

Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2012

λαχανόρυζο

.
Λαχανόρυζο !
.
απλό, χειμωνιάτικο, Ελληνικό φαγάκι !
.
photos
ερασι τέχνης
.
αν σας αρέσουν τα βραστά λάχανα, να φτιάξετε λαχανόρυζο !
είναι απλό, παραδοσιακό φαγάκι της Ελληνικής κουζίνας, χειμωνιάτικο, υγιεινό, ειδικά μετά το "επιβαρυμένο" φαγητό των γιορτών, και είπαμε, γιά όποιον, του αρέσει το βραστό λάχανο, είναι φαγάκι πεντανόστιμο...
.
το λαχανόρυζο χρειάζεται λάχανο ψιλοκομμένο ή χοντροκομμένο (κατά την όρεξή μας),
μικρά κομματάκια καρότο,
ψιλοκομμένο σέλινο,
ελαιόλαδο,
εγώ ψιλοκόβω μέσα και μιά μικρή φρέσκια ντομάτα, καθώς και μιά μικρή σκελίδα * σκόρδο.
.


.
τα γυρίζω λίγο μέσα στην κατσαρόλα, σε κανονική φωτιά να αχνιστούν
έπειτα προσθέτω 1 ποτήρι νερό, αλατοπίπερο και λίγο ρυζάκι,
ανακατεύω και μόλις το φαγητό πάρει βράση σκεπάζω καλά την κατσαρόλα και χαμηλώνω τη βράση στο *1, ως να γίνει το ρύζι και να μαλακώσει το λάχανο.
.
μόλις το φαγητό είναι έτοιμο, κλείνω τη φωτιά και στίβω μέσα ένα λεμόνι
(το λάχανο, μου αρέσει ξυνό, εσείς θα κανονίσετε το λεμόνι σύμφωνα με το δικό σας γούστο...)
.

.
* δοκιμάστε να ψιλοκόψετε μία μικρή σκελίδα σκόρδο, όταν φτιάξετε λαχανοσαλάτα.
ταιριάζει η γεύση στο λάχανο.
.
* προσοχή στη φωτιά, γιατί το λάχανο "αρπάει" εύκολα...
γι αυτό, γιά να μην κολλήσει το φαγητό, μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά, ίσα να βράζει...
.
.
καλή απόλαυση, με ένα ποτηράκι κρασί κοντά !
.
.
.
.
.