Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

γλυκό καλοκαιρινό με φρέσκα βερίκοκα

Ανάλαφρο, καλοκαιρινό γλύκισμα με βερίκοκα


photos
ερασι τέχνης



Είναι ένα κλασικά ελαφρύ, Γαλλικής προέλευσης γλυκάκι. 
Γίνεται με φρέσκα βερίκοκα, 
μοιάζει κάπως με , με κλαφουτί ή με flan, 
δροσερό, καλοκαιρινό, εύκολο και γρήγορο.

  



Θα χρειαστούμε :

- 12 ως 14 βερίκοκα
- 3 μεγάλα αυγά
- 2 βανίλιες
- 70 γραμ ζάχαρη γιά τον χυλό και λίγη ακόμα γιά τα βερίκοκα
- 2 γεμάτες κ. σ. αλεύρι που φουσκώνει
- 200 ml χλιαρό γάλα


Πρώτα πλένουμε τα βερίκοκα.
Τα κόβουμε κατά μήκος στα 4, τα βάζουμε σε ένα μπωλ, τους ρίχνουμε λίγη ζάχαρη και με ένα κουτάλι τα ανακατεύουμε καλά.
 




Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψάκι και στρώνουμε όμορφα μέσα τα βερίκοκα με τη ζάχαρή τους.








Σε ένα βαθύ μπωλ, με το σύρμα χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια,
κατόπιν προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το χλιαρό γάλα χτυπώντας, ως να έχουμε έναν λείο χυλό.

Προσεκτικά ρίχνουμε τον χυλό πάνω από τα βερίκοκα.





Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200', 
περίπου γιά 50' ή, ως να ροδίσει το γλυκό.




Τρώγεται χλιαρό ή, καλύτερα, σε θερμοκρασία δωματίου.






Καλό
σε ό, τι κάνετε !






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου