.
το ωραίο σπιτικό παγωτό !
.
.
.
.
βάζω στον κάδο του μίξερ 1 κουτάκι φυτική κρέμα και τη χτυπάω πολύ καλά.- μπορώ να τη χτυπήσω και με το μίξερ χειρός -.
γιά να αφρατέψει, προσθέτω, αν θέλω, 2-3 κουταλιές γάλα και μία βανίλλια.
.
όσο η κρέμα χτυπιέται καλά, προσθέτω σιγά - σιγά 1 κουτί γάλα ζαχαρούχοκαι στη συνέχεια ρίχνω μέσα, πάλι λίγο - λίγο, 1 κουτί γάλα εβαπορέ ή 2 μικρά κουτιά εβαπορέ .
.
προς το τέλος του χτυπήματος, προσθέτω τη γεύση που θέλω να έχει το παγωτό μου.εγώ συνήθως προσθέτω δυό κουταλιές της σούπας στιγμιαίο καφέ, γιατί μου αρέσει αυτή η γεύση,
μα μπορείτε εσείς να βάλετε εκείνο που σας αρέσει. κακάο ή σοκολάτα ή λίγο απ' το ποτό που προτιμάτε...
.
βάζουμε το παγωτό καλύτερα σε σκεύος που σκεπάζει, μεταλλικό ή πλαστικό, στην κατάψυξη, γιά μιά ή δυό ώρες..
το βγάζουμε απ' την κατάψυξη, το ξαναρίχνουμε στον κάδο του μίξερ και το ξαναχτυπάμε πολύ καλά, δεύτερη φορά, να αφρατέψει.*
ξανά στο δοχείο, το σκεπάζουμε και το βάζουμε στην κατάψυξη γιά αρκετές ώρες, ως να παγώσει.
το παγωτό είναι έτοιμο !
* σε αυτή τη φάση,
αν έχω καραμελλωμένα αμύγδαλα ή κομματάκια φρούτο ή κομματάκια σοκολάτας, τα προσθέτω στο χτυπημένο παγωτό κι ανακατεύω καλά, με ένα κουτάλι.
αν έχω καραμελλωμένα αμύγδαλα ή κομματάκια φρούτο ή κομματάκια σοκολάτας, τα προσθέτω στο χτυπημένο παγωτό κι ανακατεύω καλά, με ένα κουτάλι.
.
.
.
καλήν επιτυχία σας εύχομαι !
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου