Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2014

μαρμελάδα ροδάκινα


μαρμελάδα από λευκόσαρκα, ζουμερά ροδάκινα !
photos ερασι τέχνης


κατακαλόκαιρο στον τόπο με το ευλογημένο κλίμα, παντού φρούτα, περίφημα, ζηλευτά φρούτα !
ας τα διατηρήσουμε, όπως μπορούμε, γιά τον χειμώνα, που έρχεται ... 


έβαλα στο μπλέντερ όσα λευκόσαρκα ροδάκινα είχα, έβαλα κι ένα μεγάλο μήλο και τα άλεσα μαζί.
βγήκαν 4 ποτήρια πολτός.

Τα έριξα σε βαθειά κατσαρόλα, με 1 ποτήρι νερό, 4 ποτήρια ζάχαρη, 3 φύλλα αμπαροριζα απ' τη γλάστρα κι ένα γερό σφηνάκι λικέρ μανταρίνι , από το περσινό.

Τα έβρασα πρώτα σε δυνατή φωτιά γιά λίγο ανακατεύοντας διαρκώς και μετά χαμήλωσα αρκετά την φωτιά, γιατί "πιάνουν".


Χρειάστηκαν περίπου 40' γιά να δέσει καλά η μαρμελάδα.
Στο τέλος έστιψα μέσα κι ένα λεμόνι.

Στο μεταξύ αποστείρωσα στον φούρνο βαζάκια, έριξα μέσα την καυτή μαρμελάδα, τα γύρισα ανάποδα γιά αρκετές ώρες, ως να κρυώσουν καλά.

voilà,
η μυρωδάτη, γευστική μαρμελάδα ροδάκινο, που την φυλάμε γιά τον χειμώνα.





καλό, 
σε ό, τι φτιάχνετε !











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου