μαρμελάδα από λευκόσαρκα, ζουμερά ροδάκινα !
κατακαλόκαιρο στον τόπο με το ευλογημένο κλίμα, παντού φρούτα, περίφημα, ζηλευτά φρούτα !
ας τα διατηρήσουμε, όπως μπορούμε, γιά τον χειμώνα, που έρχεται ...
ας τα διατηρήσουμε, όπως μπορούμε, γιά τον χειμώνα, που έρχεται ...
έβαλα στο μπλέντερ όσα λευκόσαρκα ροδάκινα είχα, έβαλα κι ένα μεγάλο μήλο και τα άλεσα μαζί.
βγήκαν 4 ποτήρια πολτός.
Τα έριξα σε βαθειά κατσαρόλα, με 1 ποτήρι νερό, 4 ποτήρια ζάχαρη, 3 φύλλα αμπαροριζα απ' τη γλάστρα κι ένα γερό σφηνάκι λικέρ μανταρίνι , από το περσινό.
Τα έβρασα πρώτα σε δυνατή φωτιά γιά λίγο ανακατεύοντας διαρκώς και μετά χαμήλωσα αρκετά την φωτιά, γιατί "πιάνουν".
βγήκαν 4 ποτήρια πολτός.
Τα έριξα σε βαθειά κατσαρόλα, με 1 ποτήρι νερό, 4 ποτήρια ζάχαρη, 3 φύλλα αμπαροριζα απ' τη γλάστρα κι ένα γερό σφηνάκι λικέρ μανταρίνι , από το περσινό.
Τα έβρασα πρώτα σε δυνατή φωτιά γιά λίγο ανακατεύοντας διαρκώς και μετά χαμήλωσα αρκετά την φωτιά, γιατί "πιάνουν".
Χρειάστηκαν περίπου 40' γιά να δέσει καλά η μαρμελάδα.
Στο τέλος έστιψα μέσα κι ένα λεμόνι.
Στο μεταξύ αποστείρωσα στον φούρνο βαζάκια, έριξα μέσα την καυτή μαρμελάδα, τα γύρισα ανάποδα γιά αρκετές ώρες, ως να κρυώσουν καλά.
voilà,
η μυρωδάτη, γευστική μαρμελάδα ροδάκινο, που την φυλάμε γιά τον χειμώνα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου