Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2014

η Μηλόπιτα της γιαγιάς Μαρίνας

η ωραία μηλόπιτα της γιαγιάς Μαρίνας !
photos
ερασι τέχνης


θα χρειαστούμε :

1 βιτάμ
7 - 8 μήλα κομμένα σε φέτες (εγώ έβαλα 10 γιατί τα μήλα ήταν μικρά)
2 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
κανέλλα
4 αυγά
1,5 φλυτζάνι του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. 



- παίρνουμε ένα μέτριο στρογγυλό ταψάκι (αν έχουμε αντικολλητικό είναι καλύτερα)
ρίχνουμε μέσα το μισό βιτάμ και το βάζουμε στον φούρνο, να λιώσει.

- στο μεταξύ καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε στα 4 και το κάθε τέταρτο πάλι στη μέση, ώστε να μην είναι πολύ χοντρά κομμάτια.



- μόλις το βιτάμ λιώσει, βγάζουμε το ταψάκι απ' τον φούρνο,
στρώνουμε μέσα τα μήλα
απλώνουμε από πάνω 1 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη, κανέλλα






και τα βάζουμε στον φούρνο, στους 200', να μαραθούν γιά 20'




- στο μεταξύ, όσο να μαραθούν τα μήλα, ετοιμάζουμε το παντεσπάνι.
χτυπάμε στο μίξερ το άλλο μισό βιτάμ με το ένα φλυτζ. ζάχαρη,
προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά,
λίγη κανέλλα (εγώ έβαλα 3 κ.σ. λικέρ κανέλλας)
και τέλος το αλεύρι.
αυτό γίνεται ένας χυλός, όπως του κέϊκ.

- βγάζουμε το ταψί με τα μαραμένα μήλα απ' τον φούρνο
και ρίχνουμε από πάνω τον χυλό.
κουνάμε ελαφρά γιά να πάει παντού.




- φουρνίζουμε στους 200', περίπου γιά 50'.
(βουτάμε στο παντεσπάνι ένα μαχαίρι και πρέπει να βγει στεγνό)




- το αφίνουμε 5' - 10' να κρυώσει λίγο
εφαρμόζουμε πάνω απ' το ταψί μιά πιατέλα και το τουμπάρουμε προσεκτικά.
αν κανένα μηλαράκι μας μείνει μέσα στο ταψί, δεν πειράζει, το πιάνουμε και το βάζουμε στη θέση του, πάνω στο γλυκό.



είναι πολύ γευστικό γλυκό και όχι δύσκολο...


καλό
σε ό, τι κάνετε !








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου