Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2015

αρνάκι κοκκινιστό με χυλοπίτες


αρνάκι κοκκινιστό στην κατσαρόλα
photos ερασι τέχνης

Ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας κόψει το αρνάκι σε μερίδες.
Το ξεπλένουμε, το βάζουμε στην κατσαρόλα, ανάβουμε φωτιά και ψιλοκόβουμε ή τρίβουμε μέσα 1 ξερό κρεμμύδι. Τα γυρίζουμε λίγο να πιούν το νεράκι τους και κατόπιν ρίχνουμε ελαιόλαδο. Τα ξαναγυρίζουμε γιά λίγα λεπτά, ψιλοκόβουμε μέσα μιά σκελίδα σκόρδο και σβύνουμε πρώτα με ξύδι και ύστερα με κρασάκι.

Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε μέσα λίγους κόκκους μαύρο πιπέρι, 1 ξυλάκι κανέλα και 1 φυλλαράκι δάφνη.





Ενώ το φαγητό σιγά - σιγά βράζει, προσθέτουμε ντομάτα, μιά πρέζα ζάχαρη και νεράκι.





Κλείνουμε καλά την κατσαρόλα και αφίνουμε το αρνάκι σε σιγανή φωτιά, να μαλακώσει και να μελώσει.

Όταν το κρέας γίνει το βγάζουμε με ένα πηρούνι και το κρατάμε ζεστό στην άκρη.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα λίγο νερό και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε μέσα τις χυλοπίτες.
Αφίνουμε να βράσουν μόνο γιά 1 - 2 λεπτά, σβήνουμε τη φωτιά και τις αφίνουμε σκεπασμένες πάνω στο μάτι.


Το φαγητό θα χυλώσει μόνο του.

Το σερβίρουμε με μπόλικο τριμμένο τυράκι, αμέσως μόλις γίνει, γιά να είναι μελάτο και όχι στεγνό.





καλήν επιτυχία
σας εύχομαι !







2 σχόλια:

  1. Υπέροχο! Τους χαιρετισμούς μου! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @
    Καλώς την Eri μου !

    Πολλά πολλά χαιρετίσματα κι από μένα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή