Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

πιπεριές τουρσί

γιά την ακρίβεια

πιπεριές "κέρατο" τουρσί


photos
ερασι τέχνης

Με φίλεψαν από περβολάκι φρέσκες πιπερίτσες κέρατο, τρυφερές και πολύχρωμες.

Τουρσί θα τις κάνουμε, γιά να τις συντηρήσουμε.


Πρώτα τις πλένουμε καλά, με άφθονο νερό.
Χρειάζεται μιά προσοχή, όχι τα χέρια στα μάτια μας, γιατί μπορεί κάποιες απ' τις πιπεριές να είναι καυτερές...


Σε ευρύχωρη κατσαρόλα βάζουμε να βράσει μπόλικο νερό.
Στο μεταξύ, προσέχοντας να μη σπάσει το κοτσανάκι που τις συγκρατεί, σχίζουμε με μαχαίρι προσεκτικά μία - μία τις πιπεριές κατά μήκος, και βγάζουμε από μέσα τους σπόρους.

Μόλις το νερό κοχλάσει τις ρίχνουμε μέσα να ζεματιστούν, ίσα - ίσα γιά δυό λεπτά.

Τις βγάζουμε απ' την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα, γιατί χρειαζόμαστε το νερό όπου έβρασαν. 


Μοιράζουμε τις πιπερίτσες σε αποστειρωμένα βαζάκια.
Ρίχνουμε μέσα τα μυρωδικά που θέλουμε, κόκκους πιπέρι, φύλλο δάφνης ή και μιά σκελίδα σκόρδο.
Ρίχνουμε από πάνω δυό κουταλιές της σούπας χοντρό θαλασσινό αλάτι και κατόπιν γεμίζουμε τα 3/4 του βάζου με το νερό όπου ζεματίσαμε τις πιπεριές.



Συμπληρώνουμε ως απάνω, το υπόλοιπο 1/4 του βάζου με ξύδι.


Κλείνουμε σφιχτά τα βάζα, τα τουμπάρουμε μερικές φορές να ανακατευτεί το αλάτι και τ' αφίνουμε στη σκιά γιά είκοσι τουλάχιστον μέρες, ως να "ψηθούν" οι πιπεριές με το αλάτι και το ξύδι.



Γίνεται πολύ καλός μεζές γιά ουζάκι.



καλό
σε ό, τι φτιάχνετε !








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου