Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012

Μπουγάτσα

.
τέλεια γλυκειά, σπιτική μπουγάτσα !
.
photos ερασι τέχνης
.

.
χρειαζόμαστε

1 πακέτο φύλλο μπακλαβά
1 βιτάμ (250 γραμ.)
1 kgr γάλα
2 βανίλλιες
2 κούπες ζάχαρη
4 αυγά
κανέλα
άχνη ζάχαρη
.
.
βουτυρώνω καλά ένα στενόμακρο ταψί
.
.
ακουμπάω μέσα ολόκληρο το πακέτο το φύλλο, όπως το βγάζω απ' τη συσκευασία
.
κατόπιν το χαράζω μ' ένα κοφτερό μαχαίρι,
κόβω και ρίχνω από πάνω 1 βιτάμ σε κομμάτια
.
.
και το βάζω σε θερμασμένο φούρνο, στους 200', περίπου για 1/2 ώρα, ως να ροδίσει αρκετά το φύλλο.
το βγάζω απ' το φούρνο.
.
.
στο μεταξύ, έχω χτυπήσει 1 κιλό γάλα με δυό κούπες ζάχαρη, δυό βανίλλιες και 4 αυγά.
.
μόλις βγάλω απ' το φούρνο το μισοψημένο φύλλο, με κουτάλα χύνω από πάνω το μίγμα με το γάλα, να πάει παντού
.
.
και το ξαναβάζω αμέσως στο φούρνο, στους 200', γιά μιαν ώρα - ως να φουσκώσει και να ξεροψηθεί από πάνω η μπουγάτσα.
μόλις το κατεβάσω, ραντίζω απάνω ζάχαρη άχνη και κανέλα
.

.
αυτή γίνεται μία θαυμάσια, εύκολη, γλυκειά μπουγάτσα.
αν έχουμε στο ψυγείο ένα πακέτο φύλλο μπακλαβά, μπορούμε να την φτιάξουμε αμέσως, όταν όλοι είναι μαζεμένοι.


.
.
καλήν επιτυχία,
σας εύχομαι !
.
.
.
.
.

4 σχόλια:

  1. Φιλενάδα χάθηκες είστε καλά;; Να είχα τώρα λίγη μπουγάτσα!!
    Τα φιλιά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχ τι μου έκανες τώρα, παίρνω το κομματάκι μου!!!
    Φιλιά πολλά καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @
    μη με συνερίζεστε που χάθηκα.
    εδώ είμαι, Ξανθούλα μου.

    δοκίμασέ την αυτήν τη μπουγάτσα. γίνεται πολύ καλή.

    σε φιλώ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @
    Eri μου,

    μακάρι να σας κέρναγα και στ' αλήθεια!
    καλή συνέχεια και σε σένα !

    σε φιλώ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή