τέλεια γλυκειά, σπιτική μπουγάτσα !
.
photos ερασι τέχνης
..
χρειαζόμαστε
1 πακέτο φύλλο μπακλαβά
1 βιτάμ (250 γραμ.)
1 kgr γάλα
2 βανίλλιες
2 κούπες ζάχαρη
4 αυγά
κανέλα
άχνη ζάχαρη
.
.
βουτυρώνω καλά ένα στενόμακρο ταψί
.
.
ακουμπάω μέσα ολόκληρο το πακέτο το φύλλο, όπως το βγάζω απ' τη συσκευασία
.
κατόπιν το χαράζω μ' ένα κοφτερό μαχαίρι,
κόβω και ρίχνω από πάνω 1 βιτάμ σε κομμάτια
.
.
και το βάζω σε θερμασμένο φούρνο, στους 200', περίπου για 1/2 ώρα, ως να ροδίσει αρκετά το φύλλο.
το βγάζω απ' το φούρνο.
.
.
στο μεταξύ, έχω χτυπήσει 1 κιλό γάλα με δυό κούπες ζάχαρη, δυό βανίλλιες και 4 αυγά.
.
μόλις βγάλω απ' το φούρνο το μισοψημένο φύλλο, με κουτάλα χύνω από πάνω το μίγμα με το γάλα, να πάει παντού
.
.
και το ξαναβάζω αμέσως στο φούρνο, στους 200', γιά μιαν ώρα - ως να φουσκώσει και να ξεροψηθεί από πάνω η μπουγάτσα.
μόλις το κατεβάσω, ραντίζω απάνω ζάχαρη άχνη και κανέλα
.
.
αυτή γίνεται μία θαυμάσια, εύκολη, γλυκειά μπουγάτσα.
αν έχουμε στο ψυγείο ένα πακέτο φύλλο μπακλαβά, μπορούμε να την φτιάξουμε αμέσως, όταν όλοι είναι μαζεμένοι.
.
.
καλήν επιτυχία,
σας εύχομαι !
.σας εύχομαι !
.
.
.
.
Φιλενάδα χάθηκες είστε καλά;; Να είχα τώρα λίγη μπουγάτσα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα φιλιά μου
Αχ τι μου έκανες τώρα, παίρνω το κομματάκι μου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά καλή συνέχεια!
@
ΑπάντησηΔιαγραφήμη με συνερίζεστε που χάθηκα.
εδώ είμαι, Ξανθούλα μου.
δοκίμασέ την αυτήν τη μπουγάτσα. γίνεται πολύ καλή.
σε φιλώ :)
@
ΑπάντησηΔιαγραφήEri μου,
μακάρι να σας κέρναγα και στ' αλήθεια!
καλή συνέχεια και σε σένα !
σε φιλώ :)