Τρίτη, 4 Μαρτίου 2014

χταπόδι ψητό

ψητό χταποδάκι, ξυδάτο
photos 
ερασι τέχνης

το ξυδάτο χταποδάκι το φτιάχνω με τρεις τρόπους .

- το βράζω σε κατσαρόλα , χωρίς νερό , μόνο με λευκό κρασί και αρκετό ξύδι.
το βγάζω στεγνό από την κατσαρόλα και το κόβω κομμάτια, με λαδόξυδο και ρίγανη πάνω

ή

- το βράζω σε κατσαρόλα , χωρίς νερό , μόνο με λευκό κρασί και αρκετό ξύδι.
κατόπιν, το λαδώνω λίγο και το ρίχνω πάνω σε καυτή σχάρα, γιά να τσικνίσει ψητό

ή

- το φτιάχνω ψητό, καθώς παρακάτω :

αλείφω με τα χέρια μου το χταπόδι με λάδι, ρίχνω ρίγανη και αρκετό πιπέρι.
(ίσως ένα απ' τα ατού αυτής της συνταγής να είναι το πιπέρι...)
το τυλίγω αεροστεγώς σε λαδόκολλα, με προσοχή ώστε να μην βγει το ζουμάκι του και κατόπιν το τυλίγω καλά με αλουμινόχαρτο





σε ταψάκι,
το ψήνω 2 - 3 ώρες (εξαρτάται από το πόσο μεγάλο είναι το χταπόδι) σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200'.





 γίνεται θαυμάσιο, μαλακό και ψητό συγχρόνως,
το βάζουμε στην πιατελίτσα κομματάκια κι αν θέλουμε προσθέτουμε λαδόξυδο.



Καλή Σαρακοστή 
και υγεία σε όλους μας !










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου