Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014

γιουβαρλάκια σούπα


γιουβαρλάκια σούπα - αυγολέμονο
photos
ερασι τέχνης



γιουβαρλάκια γιά 6 -7 άτομα
θα χρειαστούμε :
1 κ. μοσχαρίσιο κιμά
1 φλυτζανάκι του Ελληνικού καφέ ρύζι
1 ξερό κρεμμύδι
1 αυγό
ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
λίγο φρέσκο μαϊντανό και άνιθο
αλεύρι


γιά τον ζωμό θα χρειαστούμε :
μερικά καρότα
ένα κλωνί σέλινο
μιά φρέσκια ντομάτα
δύο αυγά
δύο λεμόνια

πρώτα ψιλοκόβουμε το κλωνί σέλινο και την φρέσκια ντομάτα.
κόβουμε σε μπαστουνάκια τα καρότα.
τα βάζουμε όλα με νερό σε κατσαρόλα να βράσουν . προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο κι αλατοπίπερο.


σε βαθύ μπωλ ανακατεύουμε τον κιμά με το αυγό και το ρύζι.
ψιλοκόβουμε μέσα τον μαϊντανό και τον άνιθο (αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε και δυόσμο)
τρίβουμε μέσα ένα ξερό κρεμμύδι
ρίχνουμε μιά στάλα ελαιόλαδο
αλατοπιπερώνουμε.
ζυμώνουμε καλά το μείγμα με το χέρι μας και πλάθουμε στρογγυλά μπαλάκια.

σε ένα πιάτο βάζουμε αλεύρι.
αλευρώνουμε ένα - ένα τα γιουβαρλάκια και τα ακουμπάμε ένα - ένα προσεκτικά μέσα στο νερό, που πρέπει να κοχλάζει και να τα σκεπάζει.
χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά, ώστε να βράζουν σιγανά.
τα αφίνουμε να σιγοβράζουν περίπου 35', κουνώντας κάθε λίγο την κατσαρόλα.

όταν το φαγητό είναι έτοιμο, αμέσως μόλις κλείσουμε τη φωτιά, φτιάχνουμε το αυγολέμονο .

στίβουμε τα δυό λεμόνια.
στο μίξερ (ή στο χέρι) χτυπάμε τα δυό αυγά με λίγο αλάτι και σιγά σιγά προσθέτουμε τα λεμόνια.
με την κουτάλα της σούπας παίρνουμε λίγο - λίγο από τον ζωμό του φαγητού και το προσθέτουμε στο αυγό με το λεμόνι, ενώ αυτό συνεχίζει να χτυπιέται.
όταν τα υλικά ανακατευθούν καλά, ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα με το φαγητό.
προτείνω, να το αφίσουμε 1 - 2 λεπτά να σιγοβράζει, με την θερμοκρασία που έχει το μάτι της κουζίνας (αν βράσει δυνατά θα κόψει το αυγολέμονο)

αφίνουμε σκεπασμένο το φαγητό να ξεκουραστεί λίγο
και σερβίρουμε στα πιάτα την σούπα, με τριμμένο πιπεράκι πάνω.



 να είστε καλά !









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου