Κυριακή, 9 Νοεμβρίου 2014

Χόρτα


Ιταλικά ραδίκια


Κλασικά χορταράκια, που τρώγονται βραστά και αρτυμένα με ελαιόλαδο και μπόλικο φρέσκο λεμόνι.

Τα καθαρίζουμε, τα πλένουμε πολύ καλά και τα ρίχνουμε να βράσουν μέσα σε βαθειά κατσαρόλα, όπου κοχλάζει αλατισμένο νερό.
Με ένα πηρούνι τα γυρίζουμε.


Δεν θέλουν πολύ βράσιμο. Γιά 1 ή 1,5 κιλό ραδίκια (ιδίως αν είναι τρυφερά) 15' βράσιμο είναι αρκετό.
Όταν βράσουν με ένα πηρούνι τα βγάζουμε από την κατσαρόλα, τα βάζουμε σε πιατελίτσα, τα κόβουμε με μαχαίρι και πηρούνι και κατόπιν τους ρίχνουμε ελαιόλαδο και στίβουμε πάνω μπόλικο φρέσκο λεμόνι.

Το ζωμό από τα Ιταλικά ραδίκια που έβρασαν στην κατσαρόλα, δεν τον πετάμε, εγώ τουλάχιστον δεν τον πετάω...
Τον σουρώνω μέσα σε κανάτα και τον πίνω με λεμόνι.







Όταν μέσα στο ποτήρι με τον ζωμό στίψουμε λεμόνι, το χρώμα του ζωμού αλλάζει, γίνεται κοκκινωπό.
Η γεύση του είναι πικρούτσικη, σαν του ραδικιού και το λεμόνι του ταιριάζει καλά.
Η αλήθεια είναι πως δεν το έχω ψάξει, φαίνεται όμως πως αυτό το ρόφημα κάνει καλό στον οργανισμό.
Αν ως τώρα δεν έχετε δοκιμάσει το ραδικόζουμο, να το δοκιμάσετε, ζεστό όπως είναι, μόλις βγάλετε από μέσα τα χόρτα.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου