Πέρκα στο φούρνο με λαχανικά
-υγιεινό και νόστιμο!-
photos
ερασι τέχνης
πέρκα σε φιλέτο
πατάτες
καρότα
1 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό
1 σκελιδα σκόρδο
1 φρέσκια ντομάτα
αλατοπίπερο
μουστάρδα
ελαιόλαδο
ρίγανη
λίγο κρασάκι
λεμόνια
πλένουμε το φιλέτο πέρκας, στίβουμε 1-2 λεμόνια και βουτάμε μέσα το φιλέτο. το αλατοπιπερώνουμε και το αφίνουμε γιά λίγο στο λεμόνι.
καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε, πάνω στη σανίδα τις κόβουμε σε λεπτές, ομοιόμορφες ροδέλλες και τις βρέχουμε με το χυμό ενός λεμονιού.
κόβουμε σε μπαστουνάκια τα καρότα.
σε μιά λεκανίτσα βάζουμε τις πατάτες με το λεμόνι τους, τις περνάμε με τα χέρια μας με λίγη μουστάρδα, ψιλοκόβουμε μέσα 1 σκελίδα σκόρδο, ρίχνουμε και τα καρότα, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε ρίγανη, λίγο ελαιόλαδο κι ανακατεύουμε καλά.
αυτό όλο το στρώνουμε μέσα σε ένα ταψάκι.
βάζουμε στα χέρια μας λίγη μουστάρδα και περνάμε το φιλέτο της πέρκας.
το στρώνουμε με το λεμόνι του πάνω από τις πατάτες και τα καρότα, ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον ρίχνουμε από πάνω, ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
στη σανίδα κόβουμε λεπτές φέτες τις ντομάτες και τις στρώνουμε σε όλην την επιφάνεια του ψαριού γιά να μην ξεραθεί στο ψήσιμο.
αλατοπιπερώνουμε ελαφρά, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, ραντίζουμε με κρασί και ρίχνουμε στο ταψί λίγο νεράκι.
το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200', περίπου 1 ώρα ή, ως να ροδοψηθούν οι πατάτες και να μείνει με το ζουμάκι του.
να είναι καλό
ό, τι φτιάχνετε !
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου