Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017

Αγγούρι Ορεκτικό

Αγγούρι 

με τυρί κρέμα, μαγιονέζα και σολωμό καπνιστό





Με φίλεψαν αγγούρια, από σπιτικό μπαξέ.
Ένα σωρό αγγούρια... Μοίρασα αγγούρια, έκοψα σαλάτες, έκανα τζατζίκι, κι ακόμα τ' αγγούρια ατελείωτα στο συρτάρι του ψυγείου.

Κατόπιν άρχισα να κόβω μπουκιές και να φτιάχνω διάφορα, όπως αυτά :

αγγούρι με μαγιονέζα μέσα, τυρί κρέμα και καπνιστό σολωμό,

αγγούρι με τυρί κρέμα, μαγιονέζα και τόνο





Μεζέ αυτό δε θα το έλεγα... Ούτε λιχουδιά θα το έλεγα... 
Μεζέδες και λιχουδιές με αγγούρια ; ! !
Βouchée. Hors d'oeuvre. 
Ας μείνουμε καλύτερα στην λέξη "Ορεκτικό".

Πανεύκολα γίνεται :

Κόβουμε το αγγούρι σε χοντρουλές ροδέλλες και με ένα μικρό κουταλάκι αδειάζουμε από μέσα όλα τα σπόρια.
Τα ακουμπάμε πάνω σε χαρτί κουζίνας γιά να φύγουν τα πολλά νερά και αλατίζουμε





Όταν τα αγγούρια στραγγίξουν λίγο, βάζουμε στον πάτο από ένα μικρό κομμάτι σολωμό.




Σε ένα μπωλάκι ανακατεύουμε μερικές κουταλιές τυρί κρέμα ή μαλακό τυρί και άλλη τόση μαγιονέζα.
Τρίβουμε πάνω φρέσκο πιπέρι.




Γεμίζουμε τις μπουκίτσες και προσθέτουμε από πάνω άλλο ένα κομματάκι σολωμό.




Σερβίρουμε ή σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και τα βάζουμε γιά λίγο στο ψυγείο.







Αντίστοιχα γιά την γέμιση με τόνο,
στραγγίζουμε σε σουρωτήρι μιά κονσέρβα τόνο, την κομματιάζουμε με ένα πηρούνι
κι ανακατεύουμε με philadelphia και μαγιονέζα.  





Γεμίζουμε





Σκέφτομαι, θα ήταν ωραίο να τα γεμίσουμε και με ρώσικη σαλάτα,
με ταραμοσαλάτα ή τυροκαυτερή ή μελιτζανοσαλάτα, ίσως με κρέμα και ψιλοκομμένο μανιτάρι ή και γαριδούλες.
Θα του πήγαιναν και τα τουρσάκια ή η κάππαρη.





Καλό
γιά ό, τι κάνετε !





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου