Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017

Μουσταλευριά με πετιμέζι

Μουσταλευριά με Πετιμέζι

photos
ερασι τέχνης


Με το πετιμέζι δεν είχα από πάντα, να πω την αλήθεια, κάποια ιδιαίτερη εξοικείωση, όπως συμβαίνει με άλλα υλικά και με άλλα τρόφιμα...
Τα τελευταία χρόνια έχω την τύχη να μου προσφέρουν πετιμέζι, ο Γιώργος μας,  καθώς και η κυρία Μαρία, η μητέρα της φίλης road art ist. 
Και οι δύο το φτιάχνουν μόνοι τους, σπιτικά καμωμένο προϊόν, κι αισθάνομαι αληθινή υποχρέωση όταν μου χαρίζουν ! 

Εδώ θα σας πω πώς χρησιμοποίησα το πετιμέζι γιά να φτιάξω
και μιά επόμενη φορά θα σας πω πώς το χρησιμοποίησα σε μουστοκούλουρα.


Γιά να φτιάξουμε λοιπόν μουσταλευριά με πετιμέζι, 
γιά 4 μπωλάκια ή μία μικρή πιατελίτσα, χρειαζόμαστε :

1 γεμάτο ποτήρι πετιμέζι
1 γεμάτο ποτήρι νερό
2 κουταλιές της σούπας γεμάτες (φουσκωτές) λεπτό σιμιγδάλι

λίγο σουσάμι καβουρδισμένο
λίγο χοντροκομμένο καρύδι και
κανέλα

ή,

αν προτιμάτε την μουσταλευριά με αλεύρι,
αντί γιά σιμιγδάλι θα βάλετε 2 κ.σ. φουσκωτές αλεύρι.


Σε κατσαρόλι ρίχνουμε το πετιμέζι, το νερό, το σιμιγδάλι ή το αλεύρι,
βάζουμε πάνω στη φωτιά
και με το σύρμα ανακατεύουμε συνέχεια, δίχως να σταματάμε.







Παίρνει λίγα λεπτά, ως να πήξει η κρέμα.

Την βάζουμε σε μπωλάκια, αν θέλουμε φτιάχνουμε διπλή δόση.





Σκορπίζουμε από πάνω λίγο καβουρδισμένο σουσάμι, χοντροσπασμένα καρύδια και κανέλα.



Καλή απόλαυση !






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου