Λευκή Τούρτα Ανανά
- Παλιά, καλή κι εύκολη συνταγή, δοκιμασμένη επί χρόνια ! -
photos
ερασι τέχνης
1 κουτί ανανά, κομμένον σε κομματάκια
400 περίπου γραμ. σαβαγιάρ
2 κουτάκια μόρφατ φυτική κρέμα, γιά να φτιάξουμε σαντιγύ
λίγη άχνη
λίγες κουταλιές γάλα
λίγες κουταλιές κονιάκ
άσπρα, καβουρδισμένα αμύγδαλα
Αδειάζω το ζουμί του ανανά σε βαθύ πιάτο
και προσθέτω μέσα το κονιάκ
(εγώ, αντί γιά κονιάκ, μέσα στο ζουμί του ανανά προσέθεσα ουίσκι και λίγο γάλα).
Βάζω σκέτα τα κομματάκια του ανανά, σε άλλο πιάτο.
Χτυπάω στο μίξερ τα 2 κουτάκια μόρφατ, με άχνη ζάχαρη και γάλα, γιά να φτιάξω μιαν αφράτη σαντιγύ.
Βουτάω στιγμιαία τα σαβαγιάρ στο ζουμί του ανανά και στρώνω μιά στρώση σε πιατέλα.
Από πάνω βάζω μιά στρώση σαντιγύ.
Από πάνω, αραδιάζω με το χέρι μου περίπου τα μισά κομματάκια ανανά.
Δεύτερη στρώση βρεγμένα σαβαγιάρ.
Στρώνω πάνω από την τούρτα όλη την υπόλοιπη σαντιγί.
Από πάνω αραδιάζω όλα τα υπόλοιπα κομμάτια ανανά.
Ραντίζω με χοντροκομμένα μύγδαλα, καβουρδισμένα σε λίγο βούτυρο.
(αν δεν έχετε μύγδαλα, μπορείτε να τρίψετε πάνω κουβερτούρα καφέ ή λευκή,
με τα καβουρδισμένα μύγδαλα όμως το αποτέλεσμα είναι καλύτερο !)
Βάζω στο ψυγείο κι αφήνω λίγες ώρες να "τραβήξει" η τούρτα.
Δοκιμάστε να την φτιάξετε...
Είναι ελαφρύ γλύκισμα,
ευπρόσδεκτο από όλους!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου