κέϊκ με φρέσκο μανταρίνι !
photos
ερασι τέχνης
Είναι η εποχή των μανταρινιών ! Κιτρινίζουν όμορφα πάνω στα δέντρα, και θα τα έχουμε γιά μήνες ακόμα...
Το κέϊκ μανταρίνι, μας δίνει μιά... μυρωδάτη ευκαιρία,να χρησιμοποιήσουμε τον καρπό!
Θα χρειαστούμε :
1 φλυτζάνι καλό ελαιόλαδο
1,1/2 φλυτζ. ζάχαρη
τον χυμό και το ξύσμα από 10 ακέρωτα μανταρίνια
λίγο κονιάκ
3, 1/2 φλυτζ. φαρινάπ*
1 ολόκληρο φακελάκι μπαίικιν*
1 φλυτζ. ξανθές σταφίδες
Πρώτα τρίβουμε τον φλοιό των μανταρινιών και παίρνουμε το ξύσμα.
τον χυμό και το ξύσμα από 10 ακέρωτα μανταρίνια
λίγο κονιάκ
3, 1/2 φλυτζ. φαρινάπ*
1 ολόκληρο φακελάκι μπαίικιν*
1 φλυτζ. ξανθές σταφίδες
Πρώτα τρίβουμε τον φλοιό των μανταρινιών και παίρνουμε το ξύσμα.
Κατόπιν τα στίβουμε. Θα χρειαστούμε 2 φλυτζ. χυμό.
Χτυπάμε καλά στο μίξερ το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη, ως να αφρατέψει το μίγμα.
Προσθέτουμε το ξύσμα μανταρινιού, το κονιάκ (εγώ έβαλα ουίσκυ)
ανακατεύουμε το μπαίικιν με το φαρινάπ
και ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ εναλλάξ το αλεύρι με τον χυμό μανταρινιού.
Κρατάμε στο τέλος μιά στάλα αλεύρι γιά να ανακατέψουμε μέσα τις σταφίδες.
Σταματάμε το μίξερ, ενώνουμε απαλά τις σταφίδες με το λίγο αλεύρι που έχουμε κρατήσει και τις προσθέτουμε στο μίγμα ανακατεύοντας απαλά με κουτάλι.
Το μίγμα πρέπει να είναι ένας χυλός κέικ, όχι σφιχτός.
Ντύνουμε μιά φόρμα κέικ με αντικολλητική λαδόκολα
και ρίχνουμε μέσα τον χυλό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180', περίπου γιά μιάν ώρα.
Κάνουμε το τεστ με το μαχαίρι, γιά να σιγουρευτούμε πως ψήθηκε καλά εσωτερικά.
Το βγάζουμε απ' τον φούρνο, το αφήνουμε 10' να σταθεί και το ξεφορμάρουμε.
Γίνεται καλό, αν σας αρέσει η ευωδιά του φρέσκου μανταρινιού !
Σημείωση :
αφού χρησιμοποιούμε μπαίικιν, μπορούμε να βάλουμε απλό αλεύρι και όχι φαρινάπ. Επειδή όμως αυτό το κέικ δεν έχει μέσα αυγά γιά να φουσκώσει και επιπλέον έχει το βάρος της σταφίδας, εγώ χρησιμοποίησα μπαίκιν και φαρινάπ.
Βγήκε κανονικά αφράτο.
καλό
σε ό, τι κάνετε !
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου