παπαρδέλες με αχιβάδες
- alle vongole -
photos ερασι τέχνης
είναι ένα ιδιαίτερο πιάτο !
γιά τους λάτρεις των ζυμαρικών !
σε κατσαρόλα ή σε βαθύ τηγάνι ψιλοκόβουμε ξερό κρεμμύδι ή μερικά φρέσκα κρεμμυδάκια.
ρίχνουμε λίγο καλό ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε ελαφρά.
ρίχνουμε μέσα ένα πακέτο αχιβάδες (υπάρχουν κατεψυγμένες αχιβάδες , αν δεν έχουμε φρέσκες) και γυρίζουμε λίγο.
ψιλοκόβουμε μέσα 2 σκελίδες σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε.
σβύνουμε με μισό ποτηράκι του κρασιού βότκα.
έχουμε πλύνει και ψιλοκόψει 1 πακέτο μανιτάρια.
τα ρίχνουμε μέσα,
ρίχνουμε και 1 τριμμένη φρέσκια ντομάτα,
κλείνουμε καλά το καπάκι της κατσαρόλας κι αφίνουμε να σιγοβράζουν 15' - 20'.
τέλος, προσθέτουμε μιά κρέμα γάλακτος κι αφίνουμε να πάρει μιά βράση και να δέσει η σάλτσα.
σε βαθειά κατσαρόλα βράζουμε αλατισμένο νερό με έναν κόμπο ελαιόλαδο και ρίχνουμε τις παπαρδέλες.
αν τα ζυμαρικά είναι σπιτικά ή φρέσκα, προσέχουμε τον χρόνο βρασμού.
τα ζυμαρικά πρέπει να "στέκονται" και όχι να λιώσουν... ίσως χρειάζονται μόνον ελάχιστα λεπτά.
δοκιμάζουμε και τα σουρώνουμε.
τα λούζουμε αμέσως με την σάλτσα αχιβάδες - μανιτάρια και τα σερβίρουμε * με τριμμένο τυρί.
* υπάρχει και η άποψη ότι με τα θαλασσινά δεν σερβίρουμε τριμμένο τυρί.
δεν συμμερίζομαι την άποψη αυτή... νομίζω ότι με τα ζυμαρικά το τυρί ταιριάζει πάντα...
* μπορούμε φυσικά να χρησιμοποιήσουμε όποιο ζυμαρικό μας αρέσει...
ό, τι φτιάχνετε να είναι καλό !
Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπημένο πιάτο η πρόταση σου.
@
ΑπάντησηΔιαγραφήΑληθώς, Ξανθούλα μου !
Χρόνια πολλά και καλά !
basta ! όχι άλλο κρέας, αυτές τις μέρες...
@
ΑπάντησηΔιαγραφήγιά να πω την αλήθεια, δεν ξέρω αν είναι έτσι αυτή η συνταγή...
μου ήρθαν ξαφνικά φίλοι
και αυτοσχεδίασα με ό, τι είχα...
έγινε όμως πεντανόστιμο,
άρα κατοχυρώθηκε :)