ζεστό κρασάκι
- γιορτινό και χειμωνιάτικο ! -
θα χρειαστούμε :
75 ml κόκκινο κρασί (ένα κανονικό σε μέγεθος μπουκάλι)
180 γραμ. καστανή ζάχαρη
2 ζουμερά πορτοκάλια ακέρωτα, κομμένα σε στρογγυλές φέτες
1 ξυλάκι κανέλλα
έναν αστεροειδή γλυκάνισο
2 - 3 γαρύφαλλα
10 κόκκους μαύρο πιπέρι
η εκτέλεση είναι εύκολη :
λίγο πριν σερβίρουμε το κρασί, βάζουμε όλα τα υλικά σε μιά μέτρια κατσαρόλα,
ανάβουμε φωτιά
και τ' αφίνουμε να βράσουν γιά μερικά λεπτά.
σβήνουμε τη φωτιά και τ' αφίνουμε ακόμα λίγα λεπτά, πάνω στην εστία.
σουρώνουμε το κρασί μέσα στο * σκεύος με το οποίο θα το σερβίρουμε
και τοποθετούμε αυτό το σκεύος στο τραπέζι, πάνω σε ένα αναμμένο rechaud (μιά εστία, που θερμαίνει και κρατάει ζεστό το ποτό μας).
το σερβίρουμε με κουταλίτσα μέσα σε ποτήρια με χοντρό πάτο, γιατί το κρασί καίει.
πλάϊ, έχουμε τυρί και κριτσίνια ή ένα ντιπ με λεπτοκομμένα λαχανικά ή κάτι τις, γιά να τσιμπολογάν οι άνθρωποι, με το ζεστό κρασάκι τους.
* το σκεύος σερβιρίσματος, δεν μπορεί να είναι απλή γυάλινη κανάτα... πρέπει να είναι ένα σκεύος που αντέχει στη φωτιά... φυσικά μπορούμε να σερβίρουμε στο τραπέζι πολύ απλά, με το κατσαρόλι, όπου βράσαμε το κρασί...
2 ζουμερά πορτοκάλια ακέρωτα, κομμένα σε στρογγυλές φέτες
1 ξυλάκι κανέλλα
έναν αστεροειδή γλυκάνισο
2 - 3 γαρύφαλλα
10 κόκκους μαύρο πιπέρι
η εκτέλεση είναι εύκολη :
λίγο πριν σερβίρουμε το κρασί, βάζουμε όλα τα υλικά σε μιά μέτρια κατσαρόλα,
ανάβουμε φωτιά
και τ' αφίνουμε να βράσουν γιά μερικά λεπτά.
σβήνουμε τη φωτιά και τ' αφίνουμε ακόμα λίγα λεπτά, πάνω στην εστία.
σουρώνουμε το κρασί μέσα στο * σκεύος με το οποίο θα το σερβίρουμε
και τοποθετούμε αυτό το σκεύος στο τραπέζι, πάνω σε ένα αναμμένο rechaud (μιά εστία, που θερμαίνει και κρατάει ζεστό το ποτό μας).
το σερβίρουμε με κουταλίτσα μέσα σε ποτήρια με χοντρό πάτο, γιατί το κρασί καίει.
πλάϊ, έχουμε τυρί και κριτσίνια ή ένα ντιπ με λεπτοκομμένα λαχανικά ή κάτι τις, γιά να τσιμπολογάν οι άνθρωποι, με το ζεστό κρασάκι τους.
η συνταγή αυτή είναι καλή, απλή, γιορτινή και χειμωνιάτικη...
* το σκεύος σερβιρίσματος, δεν μπορεί να είναι απλή γυάλινη κανάτα... πρέπει να είναι ένα σκεύος που αντέχει στη φωτιά... φυσικά μπορούμε να σερβίρουμε στο τραπέζι πολύ απλά, με το κατσαρόλι, όπου βράσαμε το κρασί...
εύχομαι πάντοτε
στην υγειά σας !
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου