Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2014

Αγγλική Πουτίγκα με σάλτσα καραμέλας και καρύδια pecan.




Little Sticky Toffee Pudding with Pecan Toffee Sauce

 η συνταγή  είναι από την φίλη μου  
ή αλλιώς


πουτίγκα



75 γρ βουτυρο μαλακο, σε θερμοκρασια δωματιου

150 γρ ζαχαρη

2 αυγα χτυπημενα

175 γρ αλευρι που φουσκώνει μόνο του

175 γρ ξερα δαμασκηνα ψιλοκομμενα

175 γρ βραστο νερο

μισο κουταλακι βανιλια εσανς

2 κουταλακια καφε εσανς

3/4 του κουταλιου σοδα




για την sauce



175 γρ ζαχαρη

110 γρ βουτυρο 

6 κουταλιες της σουπας κρεμα γαλακτος

25 γρ pecan nuts



Βαζουμε τα κομμενα δαμασκηνα σε μια λεκανη και ριχνουμε το βραστο νερο απο πανω. 
Ριχνουμε την βανιλια, τον καφε και την σοδα  και τα αφηνουμε στην ακρη. 

Σε μιαν αλλη λεκανη χτυπαμε το βουτυρο και την ζαχαρη (με ηλεκτρικο μιξερ), ωσπου να ξανθυνει το μειγμα και να γινει αφρατο. Προσθετουμε τα χτυπημενα αυγα λιγο-λιγο. Μετα, προσθετουμε το αλευρι προσεκτικα, διπλωνοντας το μείγμα με μεταλικο κουταλι. 
Προσθετουμε τα δαμασκηνα με το υγρο. 
Το μείγμα θα ειναι νερουλο αλλα ετσι πρεπει να ειναι. 

Το χωριζουμε σε 8 μικρες φορμες, τις  βαζουμε σε ενα ταψι και μετα στο φουρνο, 180 Κελσιου για 25' λεπτα.

Οταν ψηθουν τις βγαζουμε απο το φουρνο και τις αφηνουμε 5' λεπτα να κρυωσουν σε ενα ρηχο ταψι. 




Βαζουμε ολα τα υλικα  για την sauce σε μια κατσαρολιτσα και την ζεσταίνουμε σιγα - σιγα, ωσπου να λυωσει η ζαχαρη. 

Αναβουμε το γκριλ σε πολυ δυνατη φωτια, ριχνουμε το σιροπι πανω απο τις πουτιγκες και τις βαζουμε κατω απο το γκριλ. 
Παραμεριζουμε τους ξηρους καρπους και τα αφηνουμε να ζεσταθουν για 8' λεπτα. 
Σερβιρουμε με κρεμα γαλακτος.  



 ευχαριστώ γιά την συνταγή την
και εύχομαι να το φτιάξετε και να έχετε επιτυχία !









2 σχόλια:

  1. γιαμ γιαμ... και που να τη φας... :) :)

    καλημερούλες, γλυκιές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @
    ε, καλά !
    με την πρώτη ευκαιρία, θα την φτιάξουμε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή