Little
Sticky Toffee Pudding with Pecan Toffee Sauce
η συνταγή είναι από την φίλη μου
ή αλλιώς
πουτίγκα
75 γρ βουτυρο μαλακο, σε θερμοκρασια δωματιου
150 γρ ζαχαρη
2 αυγα χτυπημενα
175 γρ αλευρι που φουσκώνει μόνο του
175 γρ ξερα δαμασκηνα ψιλοκομμενα
175 γρ βραστο νερο
μισο κουταλακι βανιλια εσανς
2 κουταλακια καφε εσανς
3/4 του κουταλιου σοδα
για την sauce
175 γρ ζαχαρη
110 γρ βουτυρο
6 κουταλιες της σουπας κρεμα γαλακτος
25 γρ pecan nuts
Βαζουμε τα κομμενα δαμασκηνα σε μια λεκανη και ριχνουμε το
βραστο νερο απο πανω.
Ριχνουμε την βανιλια, τον καφε και την σοδα και τα αφηνουμε στην ακρη.
Σε μιαν αλλη λεκανη
χτυπαμε το βουτυρο και την ζαχαρη (με ηλεκτρικο μιξερ), ωσπου να ξανθυνει το μειγμα και να γινει αφρατο. Προσθετουμε τα
χτυπημενα αυγα λιγο-λιγο. Μετα, προσθετουμε το αλευρι προσεκτικα, διπλωνοντας το μείγμα με μεταλικο κουταλι.
Προσθετουμε τα
δαμασκηνα με το υγρο.
Το μείγμα θα ειναι νερουλο αλλα ετσι πρεπει να ειναι.
Το χωριζουμε σε 8 μικρες φορμες, τις
βαζουμε σε ενα ταψι και μετα στο φουρνο, 180 Κελσιου για 25' λεπτα.
Οταν ψηθουν τις βγαζουμε απο το φουρνο και τις αφηνουμε 5'
λεπτα να κρυωσουν σε ενα ρηχο ταψι.
Βαζουμε ολα τα υλικα για την sauce σε μια κατσαρολιτσα
και την ζεσταίνουμε σιγα - σιγα, ωσπου να λυωσει η ζαχαρη.
Αναβουμε το γκριλ σε πολυ δυνατη φωτια, ριχνουμε το σιροπι
πανω απο τις πουτιγκες και τις βαζουμε κατω απο το γκριλ.
Παραμεριζουμε τους ξηρους καρπους και τα αφηνουμε να ζεσταθουν για 8'
λεπτα.
Σερβιρουμε με κρεμα γαλακτος.
ευχαριστώ γιά την συνταγή την
triantafyllia μας
και εύχομαι να το φτιάξετε και να έχετε επιτυχία !
γιαμ γιαμ... και που να τη φας... :) :)
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημερούλες, γλυκιές!
@
ΑπάντησηΔιαγραφήε, καλά !
με την πρώτη ευκαιρία, θα την φτιάξουμε :)