Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2014

καραμελωμένα αμύγδαλα


καραμελώνουμε ξηρούς καρπούς !

photos ερασι τέχνης


σε τηγανάκι, έβαλα μιάμιση κούπα ζάχαρη
και μύγδαλα ολόκληρα, με το φλούδι.

ανακάτεψα με την ξύλινη κουτάλα, ως να λιώσει η ζάχαρη, να σκουρήνει και να γίνει καραμέλα (να μην μαυρίσει πολύ και καεί !)

 


έστρωσα στον πάγκο μιά λαδόκολλα
κι έριξα πάνω την καραμέλα με τα μύγδαλα.

όταν στερεοποιήθηκε το υλικό και κρύωσε,
έστρωσα από πάνω άλλη μιά λαδόκολλα
και με το γουδοχέρι χτύπησα κι έσπασα τα μύγδαλα σε κομματάκια.


εύκολο είναι !
να μην διστάσετε !







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου