Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2015

αχλάδι μαρμελάδα

αχλάδι μαρμελάδα
photos ερασι τέχνης



Με φίλεψαν αχλάδια. Μιά τσάντα αχλάδια φρεσκοκομμένα από κήπο, γλυκά και ζουμερά.
Αποφάσισα πως άξιζε τον κόπο να συντηρηθούν κι έτσι τα έκανα μαρμελάδα.

Πολύ εύκολα έγινε. Έχει ωραία γεύση, ζωηρό χρώμα και ευωδιάζει καλό φρούτο. Η υφή αυτής της μαρμελάδας είναι κάπως πιό ντωτή, λίγο πιό ρευστή, μα θαρρώ έτσι κι αλλιώς είναι πραγματικά καλή.


Έπλυνα πρώτα καλά τα αχλάδια γιατί σκέφτηκα να μην τους βγάλω τη φλούδα.
Τα έκοψα στα 4, καθάρισα εσωτερικά τους σπόρους και τα έριξα στο μπλέντερ. Είχα κι ένα μήλο, το έβαλα κι αυτό μέσα.
Ζύγισα τον πολτό, ήταν 2 κιλά.
Τον έβαλα σε βαθειά κατσαρόλα, πρόσθεσα μέσα 1 ξύλο κανέλλα, 2 ποτήρια νερό και 2 κιλά ζάχαρη.
Πρώτα άναψα δυνατή φωτιά (3) και μετά χαμήλωσα λίγο, το άφισα να βράζει στο 2,5 ανακατεύοντας συχνά.



Πήρε περίπου 45 λεπτά.
Στο μεταξύ, όσην ώρα έβραζε η μαρμελάδα έβαλα να αποστειρώσω βαζάκια στον φούρνο, στους 100 βαθμούς.

Μόλις την κατέβασα απ' τη φωτιά, γέμισα τα βαζάκια, τα έκλεισα, τα γύρισα ανάποδα και τα άφισα να κρυώσουν έτσι, ως το πρωί.




Να είναι καλό, ό, τι φτιάχνετε !











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου