Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

μουστοκούλουρα τραγανά



 τα υπέροχα τραγανά μουστοκούλουρα 
της κυρίας Μαρίας !

 photos 
ερασι τέχνης



Χρειαζόμαστε :


3 ποτήρια λάδι 
2 ποτήρια μούστο
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι κονιάκ *
2 κουτάλια του γλυκού σόδα
2 κουτάλια του γλυκού αμμωνία
κανελλογαρύφαλλα
3 βανίλιες
αλεύρι αλλατίνη (περίπου 2 κιλά, αναλόγως πόσα κουλούρια θέλουμε - μπορούμε να κάνουμε και τη μισή δόση)
1 μπέικιν πάουντερ            



Αφού τα ενώσουμε όλα μαζί, φτιάχνουμε μια ζύμη μαλακή. Μόλις αρχίσει να μην κολλάει η ζύμη στο χέρι, τότε αρχίζουμε να πλάθουμε τα κουλουράκια. 





* Το κονιάκ συνήθως δεν το βάζουμε σκέτο, το αναμειγνύουμε με ούζο, λικέρ (ό, τι έχουμε) και ουσιαστικά το 1/3 να είναι κονιάκ. Αν όμως μας αρέσει , τότε το αφίνουμε σκέτο.









Τα μουστοκούλουρα, με αυτήν τη συνταγή γίνονται νόστιμα και τραγανά !
Τα τελευταία χρόνια, μου τα φίλεψε η μητέρα της road art ist  
που την ευχαριστώ ιδιαίτερα, 
και βέβαια την ευχαριστώ πάρα πολύ και γιά την παραδοσιακή συνταγή της.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου