τα υπέροχα τραγανά μουστοκούλουρα
της κυρίας Μαρίας !
photos
ερασι τέχνης
ερασι τέχνης
Χρειαζόμαστε :
3 ποτήρια λάδι
2 ποτήρια μούστο
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι κονιάκ *
2 κουτάλια του γλυκού σόδα
2 κουτάλια του γλυκού αμμωνία
κανελλογαρύφαλλα
3 βανίλιες
αλεύρι αλλατίνη (περίπου 2 κιλά, αναλόγως πόσα κουλούρια θέλουμε - μπορούμε να κάνουμε και τη μισή δόση)
1 μπέικιν πάουντερ
Αφού τα ενώσουμε όλα μαζί, φτιάχνουμε μια ζύμη μαλακή. Μόλις
αρχίσει να μην κολλάει η ζύμη στο χέρι, τότε αρχίζουμε να πλάθουμε τα κουλουράκια.
* Το κονιάκ συνήθως δεν το βάζουμε σκέτο, το αναμειγνύουμε
με ούζο, λικέρ (ό, τι έχουμε) και ουσιαστικά το 1/3 να είναι κονιάκ. Αν όμως
μας αρέσει , τότε το αφίνουμε σκέτο.
Τα μουστοκούλουρα, με αυτήν τη συνταγή γίνονται νόστιμα και τραγανά !
Τα τελευταία χρόνια, μου τα φίλεψε η μητέρα της road art ist ,
που την ευχαριστώ ιδιαίτερα,
και βέβαια την ευχαριστώ πάρα πολύ και γιά την παραδοσιακή συνταγή της.
και βέβαια την ευχαριστώ πάρα πολύ και γιά την παραδοσιακή συνταγή της.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου