Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016

Μους καφέ

Μους καφέ

- αμάρτημα στιγμιαίο και ωραίο ! -
photos
ερασι τέχνης



Γιά 5 - 6 φλυτζάνια θα χρειαστούμε :

350 γρ κρέμα γάλακτος
200 γρ σοκολάτα υγείας ή γάλακτος
150 ml γάλα
2 κ. σ. στιγμιαίο καφέ (σκόνη)
ελάχιστο κακάο (σκόνη) 

Χτυπάμε πρώτα την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγύ και την βάζουμε στο ψυγείο.
(αντί γιά κρέμα γάλακτος, μπορούμε να χτυπήσουμε ένα κουτάκι φυτική σαντιγύ, το γευστικό αποτέλεσμα "στέκει καλά", όμως δεν είναι το ίδιο...)

Σε κατσαρόλι ζεσταίνουμε καλά το γάλα με τον στιγμιαίο καφέ (να μη βράσει), το κατεβάζουμε απ' τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα σπασμένη σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύουμε καλά να λυώσει εντελώς η σοκολάτα και το αφίνουμε στην άκρη, ως να κρυώσει.

Όταν το γάλα με τη σοκολάτα κρυώσει, βγάζουμε τη σαντιγύ απ' το ψυγείο και τα ενώνουμε, ανακατεύοντας σιγά και απαλά.

Βάζουμε το μείγμα σε γυάλινα μπωλάκια ή σε ωραία φλυτζάνια του καφέ.
Έχουμε κρατήσει λίγη σαντιγύ γιά να βάλουμε από πάνω και με ένα μικρό σουρωτήρι ραντίζουμε πάνω λίγη σκόνη κακάο.

Το βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 1-2 ώρες, ως να σφίξει και να δέσουν τα υλικά του.





αν σας αρέσει ο καφές (και τα παράγωγα)
φτιάξτε το !







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου