Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

red velvet cake, πολύ καλή συνταγή !

Ένα σωστό Red velvet cake !

οι photos
είναι της Άννας






Στο γλύκισμα red velvet cake , έχω αναφερθεί ξανά, σε τούτο το ιστολόγιο.
Το έχω φτιάξει αρκετές φορές, κάνοντας διάφορα πειράματα με τις συνταγές του.

  με μικρές αλλά καθοριστικές γιά το αποτέλεσμα αλλαγές, ώσπου τελικά κατέληξα στην παρακάτω συνταγή.

Είναι η καλύτερη, κατά τη γνώμη μου, συνταγή, 

ένα σωστό Red velvet cake, βελούδινο, σωστό χρώμα, σωστή πυκνότητα κρέμας, υπέροχη, ιδιαίτερη οσμή και γεύση.

Είναι γλύκισμα που γίνεται πολύ εύκολα. Λίγη προσοχή χρειάζεται, όπου πρέπει. Μην το φοβηθείτε κι αποφασίστε να το φτιάχνετε σε αγαπημένες σας γιορτές - όχι απαραίτητα κάθε Αγίου Βαλεντίνου - μεγάλη η χάρη του!


Τα υλικά που θα χρειαστούμε γιά μία κανονική τούρτα, είναι :


- 2 1/2 φλ.τσαγ. αλεύρι Αλλατίνη

- 2 φλ. τσαγ. ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- μιά πρέζα αλάτι
- 1 κ. γλ. σόδα 
- 1/2 κ. γλ. κακάο (κακάο να μην βάλετε περισσότερο, γιατί επηρεάζει το χρώμα του κέϊκ, καθώς  υπερισχύει το καφέ χρώμα και χάνεται το κόκκινο, που χαρακτηρίζει το γλυκό)
- 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 1/2 φλ. τσαγ. ηλιέλαιο
- 1 φλ. τσαγ. γάλα
- μερικές κουταλιές της σούπας ξύδι από σταφύλι 
- 4 ή 5 κουτ. της σ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

και γιά την επικάλυψη :


- 250 γραμ. μαλακό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

- 250 γραμ. τυρί κρέμα
- 1 βανίλια
- 6 φλ. τσαγ. άχνη ζάχαρη


Πρώτα πρώτα, με το γάλα και το ξύδι θα φτιάξουμε ξυνόγαλα, 

το οποίο χρειάζεται να μείνει λίγην ώρα στην άκρη, ως να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα.
Ίσως είναι το παρασκεύασμα αυτό, που δίνει την τόσο ιδιαίτερη γεύση στο γλυκό!

Παίρνουμε το φλυτζάνι μας με το γάλα και του ρίχνουμε μέσα δυό γεμάτες κουταλιές της σούπας ξύδι. Ανακατεύουμε ελαφρά και το αφίνουμε γιά λίγο στην άκρη, ως να το χρειαστούμε. 

Γίνεται πανεύκολα και είναι διασκεδαστικό, σαν παιχνίδι, να παρατηρούμε την χημική αντίδραση, πώς πήζει και μετασχηματίζεται το γάλα.


Κατόπιν,

σε ένα μεγάλο μπώλ ανακατεύουμε το αλεύρι, την ζάχαρη, το κακάο, το αλάτι, την σόδα και τις 2 βανίλιες.

Βάζουμε και χτυπάμε στο μίξερ τα 2 αυγά, προσθέτουμε λίγο λίγο το ηλιέλαιο, 1 κ. της σ. ξύδι, 4 ή 5 κ. της σ. κόκκινο χρώμα και το ξυνόγαλα, που είναι στο μεταξύ έτοιμο !




Αναμειγνύουμε τα στέρεα με τα υγρά υλικά.
Πρέπει να γίνει ένας χυλός, με την ρευστότητα του κέϊκ.

Στρώνουμε λαδόκολλα σε δύο μικρά ταψάκια, μοιράζουμε μέσα τον χυλό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200', γιά 40 περίπου λεπτά.


Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε την κρέμα.

Σε βαθύ μπώλ χτυπάμε - αν έχουμε μίξερ χειρός είναι καλύτερα - το βούτυρο με το τυρί και μιά βανίλια.
Όταν το μείγμα χτυπηθεί κι αφρατέψει, αρχίζουμε να προσθέτουμε σιγά σιγά την ζάχαρη άχνη.
Θα πάρει 5 έως 6 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη άχνη.
Πολλά είναι, αλλά χρειάζονται τα 6 φλυτζάνια, γιά να γίνει η κρέμα σωστή σε υφή.
Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο.

Όταν τα κέϊκ ψηθούν, τα αφήνουμε να κρυώσουν και κατόπιν συναρμολογούμε την τούρτα.


Ένα κέϊκ κάτω, κρέμα ανάμεσα, ένα κέϊκ πάνω και την ντύνουμε όλη με την υπόλοιπη κρέμα.


Εγώ έτριψα πάνω και λίγη λευκή κουβερτούρα.

















ή, 
αν θέλετε κι έχετε υπομονή, κόψτε το κάθε κέϊκ οριζόντια στα δύο, και μοιράστε ανάμεσα την κρέμα, ώστε να σχηματίσετε τέσσερις στρώσεις...


Είναι ωραίο γλύκισμα, στην πιό καλή, κατά τη γνώμη μου, εκδοχή του !











καλό


σε ό, τι κάνετε !
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου