Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

τυροπιτάκια χωρίς φύλλο


ωραία τυροπιτάκια εύκολα, χωρίς φύλλο !
photos 
ερασι τέχνης


τον επιθετικό προσδιορισμό "ωραία" τυροπιτάκια, εδώ τον έχω προσθέσει γιά να ισοζυγιάσουμε κάπως με την λέξη "εύκολα" !
το "εύκολα" δεν λειτουργεί οπωσδήποτε σε βάρος της ποιότητας της γεύσης...
εξάλλου, δεν έχουν και οι ευκολίες (καθώς και οι δυσκολίες) την ομορφιά τους ;!



γι αυτά λοιπόν θα χρειαστούμε :

400 - 500 γραμμάρια τριμμένα τυριά (εγώ χρησιμοποίησα φέτα)
1 μικρό κεσέ γιαούρτι (χρησιμοποίησα πρόβειο)
τον ίδιο μικρό κεσέ ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
2 αυγά
πιπέρι
περίπου 1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

βάζουμε σε λεκανίτσα το λάδι και το γιαούρτι και τα αναμειγνύουμε καλά.
χτυπάμε χώρια τα δυό αυγά και τα ρίχνουμε στον χυλό μας.
προσθέτουμε το πιπέρι , τα τριμμένα τυριά και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε καλά.
τέλος, προσθέτουμε σιγά - σιγά το αλεύρι, ζυμώνοντας με το χέρι μας, ως να γίνει μιά ζύμη, που θα ξεκολάει από το χέρι και θα μπορούμε να πλάσουμε το τυροπιτάκι ανάμεσα στις παλάμες μας, σαν μιά μπαλίτσα.




ζεσταίνουμε τον φούρνο μας στους 200', 
στρώνουμε λαδόκολλα σε μιά μεγάλη λαμαρίνα ή σε δυό μικρότερες.
- τα τυροπιτάκια στο ψήσιμο απλώνουν...-

ψήνουμε γιά 30' ή 35', στους 200', ως να ροδοψηθούν !



* (αν θέλουμε, πριν τα ψήσουμε τα ραντίζουμε και με σουσάμι)  




να είναι καλό
ό, τι κάνετε !





2 σχόλια: