Πέμπτη, 4 Σεπτεμβρίου 2014

μαρμελάδα ροδάκινα με βανίλιες

μαρμελάδα βανίλιες και ροδάκινα
photos 
ερασι τέχνης
Σεπτέμβρης
κι έχει ακόμα άφθονα φρούτα, ώριμα, χρωματιστά και μυρωδάτα.
ας πειραματιστούμε με τις γεύσεις... 
βρήκα στην λαϊκή αγορά σκουρόχρωμες ώριμες βανίλιες και σκέφτηκα να τις ταιριάξω με ροδάκινα.

την κλασική συνταγή μαρμελάδας θα ακολουθήσουμε, 
κάνουμε πολτό τα φρούτα,
όσο φρούτο τόση ζάχαρη,
αν έχουμε στη γλάστρα αμπαρόριζα βάζουμε μέσα λίγα φυλλαράκια που δίνουν άρωμα
ή ρίχνουμε βανίλια
ή λίγο ποτό της αρεσκείας μας
ή τίποτα... τα φρούτα τώρα είναι τόσο ώριμα, που δεν χρειάζονται ενισχυτικό αρώματος και γεύσης...
βάζουμε κι ένα ποτήρι νερό στην κατσαρόλα, φέρνουμε σε βρασμό, ξαφρίζουμε, χαμηλώνουμε την φωτιά και περιμένουμε να δέσει η μαρμελάδα, ανακατεύοντας διαρκώς με ξύλινη κουτάλα.
προς το τέλος στίβουμε μέσα τον χυμό από ένα λεμόνι.




έχουμε στο μεταξύ αποστειρώσει βαζάκια στον φούρνο, 
μόλις κατεβάσουμε την μαρμελάδα την ρίχνουμε στα βάζα καυτή, γυρίζουμε ανάποδα και περιμένουμε ως την επόμενη μέρα, να κρυώσει εντελώς.

στοκάρουμε τα βαζάκια στο ψυγείο όπου μένουν αρκετούς μήνες ή κάνουμε δωράκια σε φίλους.
ό, τι σπιτικό έχει τον κόπο του, τη χαρά του, το μεράκι του και την αξία του...

να μη φοβόμαστε να πειραματιστούμε και να αναμειγνύουμε γεύσεις.




κι ακόμα, τώρα είναι η εποχή της φράουλας σταφύλι.


αν έχετε υπομονή και ξέρετε να το ξεκουκουτσιάσετε ή αν έχετε κάποιον που θα το κάνει γιά σας, φτιάξτε σταφύλι φράουλα γλυκό κουταλιού




καλό
σε ό, τι κάνετε !










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου