Παρασκευή, 10 Απριλίου 2015

Ζελέ χαμομηλάκι με άγριο τριαντάφυλλο

Χαμομηλάκι με Άγριο Τριαντάφυλλο !

 Πανάλαφρο, δροσιστικό Ζελέ



η βασική συνταγή είναι της κυρίας Εύης Βουτσινά
την βρήκα στο Αθηνόραμα 

photos ερασι τέχνης
Θα χρειαστούμε :
 
2 φλιτζ. αφέψημα χαμομηλιού *
2 κ. σ. ζάχαρη
3 κ. γ. ζελατίνη σκόνη
1 κ. σ. πέταλα αγριοτριαντάφυλλου *

*σημειώνω :
- βγήτε σε έναν κήπο να κόψετε 1-2 τριαντάφυλλα
- μεγάλες φλυτζάνες με αφέψημα χαμομήλι


Πρώτα χώρισα τα πέταλα κι έκοψα το κάτω-κάτω λευκό μέρος τους, που είναι λίγο σκληρό.
 


Χαμομήλι υπάρχει σε φακελλάκια, μα νομίζω είναι καλύτερα να βράσουμε φρέσκο. Το φρέσκο έχει την αυθεντική μυρωδιά.




Ενώ το αφέψημα είναι ακόμα καυτό, διαλύουμε μέσα τη ζάχαρη και τη ζελατίνη. 
Το αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά και μετά το ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τα πέταλα. 






Βάζουμε το ζελέ στο ψυγείο και το αφήνουμε λίγες ώρες, μέχρι να στερεοποιηθεί.




Μετά το βγάζουμε και το χτυπάμε με το σύρμα, έτσι που να γίνει μικρά μικρά ψίχουλα. 
Το βάζουμε σε ποτήρι με ψηλό πόδι και το γαρνίρουμε με τα φυλλαράκια του δυόσμου.
 


Πρόκειται γιά μιά πρωτότυπη, πολύ δροσερή συνταγή.
Αν σας "ιντριγκάρουν" αυτές οι πρώτες ύλες, να την δοκιμάσετε !



Καλή Πασχαλιά εύχομαι, σε όλους !









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου