Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Φιλετάκια κοτόπουλου με ταλιατέλες


Φιλετάκια κοτόπουλου με ταλιατέλες
photos ερασι τέχνης




Θα χρειαστούμε :

φιλετάκια κοτόπουλου κομμένα σε τετράγωνα κομμάτια, σαν κεμπαπ
φρέσκα πράσινα κρεμμυδάκια, με τα πράσινά τους φύλλα
1 φρέσκο πράσινο σκορδάκι ή μιά σκελίδα σκόρδο
λίγο ελαιόλαδο και μιά κουταλιά κλασική φυτίνη
1 κρασοπότηρο κρασί
μανιτάρια
ψιλοκομμένο άνιθο και μαϊντανό
προαιρετικά κάστανα βραστά ή ψητά ή έτοιμα από το σούπερ μάρκετ
προαιρετικά μία κρέμα γάλακτος

ταλιατέλες
τριμμένο τυρί



Πρώτα βάζουμε σε βαθύ τηγάνι λίγο λάδι και τη φυτίνη.
Μόλις κάψουν ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια κοτόπουλου, τα κρεμμυδάκια κομμένα και το φρέσκο (πράσινο) σκόρδο . Με ξύλινη κουτάλα τα γυρίζουμε γιά 5 λεπτά, ως να τσιγαριστούν λίγο και ν' αλλάξει χρώμα το κοτόπουλο.

.


Όταν γίνουν λίγο, τα σβήνουμε με το κρασάκι.
Ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια , τον άνιθο και τον μαϊντανό , χαμηλώνουμε τη φωτιά και τ' αφίνουμε να βράζουν 4-5 λεπτά.




Προσθέτουμε τα κάστανα (αν θέλουμε)
Αλατοπιπερώνουμε.
Σκεπάζουμε κι αφίνουμε το φαγητό να γίνει σε μεσαία φωτιά.
Δεν χρειάζεται πολλήν ώρα.
Αν θέλουμε , στο τέλος μπορούμε να προσθέσουμε ένα κουτάκι κρέμα γάλακτος.
Σβήνουμε τη φωτιά κι αφίνουμε πάνω το φαγητό σκεπασμένο.





Γεμίζω κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και μόλις το νερό βράσει ρίχνω μέσα τις ταλιατέλες.
Τις βράζω , να βγουν "al dente", μην παραβράσουν.
Τις σερβίρω με τριμμένο τυρί κι απάνω το κοτόπουλο με τη σάλτσα του.



Γίνεται πολύ νόστιμο.
Φυσικά μπορούμε μιά χαρά να παραλείψουμε τα κάστανα και την κρέμα γάλακτος.



εύχομαι καλό
σε ό, τι κάνετε !






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου