Κρέμα Καραμελέ σπιτική,
ψημένη στο φούρνο !
Αν σας αρέσει η κρέμα καραμελέ, να δοκιμάσετε να την φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι, στον φούρνο.
Φυσικά υπάρχουν κρέμες "στιγμής" στο εμπόριο, ευκολία γιά τους εργαζόμενους, εταιρείες που χρησιμοποιούν καλά υλικά, ανακατέψτε και βάλετε στο ψυγείο να παγώσει... Όλοι το έχουμε κάνει κάποια στιγμή !
Γνώμη μου είναι, πως δεν υπάρχει καμία σχέση ανάμεσα στη γεύση της "στιγμιαίας" κρέμ καραμελέ, με αυτήν που φτιάχνουμε μόνοι μας και την ψήνουμε στον φούρνο του σπιτιού μας !
Θα χρειαστούμε :
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ :
1 φλυτζάνι ζάχαρη
5 φλυτζάνια γάλα
6 ολόκληρα αυγά
βανίλια
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ :
1,5 φλυτζάνι ζάχαρη
Σιδερένια κουπάκια, όπου ψήνουμε μέσα την καραμελέ.
Αν δεν έχουμε, μπορούμε να την βάλουμε στην αντικολλητική φόρμα του κέϊκ ή ακόμα και σε στρογγυλό αντικολλητικό ταψάκι.
- Σε τηγανάκι βάζω το 1,5 φλυτζάνι ζάχαρη με δυό κουταλιές νερό και 2-3 σταγόνες λεμόνι.
Προσεκτικά γιατί καίει, ρίχνω την καραμέλα στα σιδερένια φορμάκια ή στον πάτο και στα πλάγια της φόρμας μου.
- Βράζω το γάλα και ρίχνω μέσα τη βανίλια και τη ζάχαρη.
Χτυπάω τα αυγά , τα ρίχνω λίγο- λίγο μέσα στο βραστό γάλα, ανακατεύοντας συνέχεια, γιά να μην κόψουν. Χτυπάω λίγο ακόμα.
- Στο ταψί του φούρνου μου βάζω 2-3 δάχτυλα νερό. Το βάζω στον φούρνο κι ακουμπάω προσεκτικά μέσα τα φορμάκια μου. Ψήνω έτσι, σε μπαιν μαρί, γιά 1 ώρα, στους 180'.
Το γλυκό τρώγεται σε θερμοκρασία δωματίου ή κρύο, απ' το ψυγείο.
Όταν θέλω να σερβίρω, βοηθάω λίγο γύρω γύρω με ένα μαχαίρι και τουμπάρω την κρέμα μέσα σε πιάτο.
-
Καλήν επιτυχία, σε ό, τι κάνετε !
Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλπίζω ότι σε βρίσκω καλά χαθήκαμε!!
Πολλά φιλιά
@
ΑπάντησηΔιαγραφήΑληθώς Ανέστη , Ξανθούλα,
Να είμαστε όλοι καλά !
Μιλάμε την Δευτέρα ;)