Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015

Λεμονάτο ψητό κατσαρόλας

Μοσχαράκι λεμονάτο
ψητό κατσαρόλας

- η συνταγή της μαμάς μου -
photos
ερασι τέχνης



Χρειαζόμαστε :

μοσχαράκι κομμένο σε μερίδες
μερικά καρότα
1 ξερό κρεμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 ματσάκι φρέσκο σέλινο
λίγο κρασί
μιά φρέσκια ντοματούλα (προαιρετικά)
λίγο ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
φρέσκο χυμό λεμονιού
 


Σε κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το μοσχάρι.
Το σβύνουμε με το κρασάκι
Βάζουμε μέσα ολόκληρα τα λαχανικά, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό , αλατοπιπερώνουμε, το φέρνουμε σε δυνατό βρασμό, σκεπάζουμε καλά την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε εντελώς τη φωτιά ώστε να βράζει πολύ χαμηλά το φαγητό και το αφίνουμε περίπου γιά δυό ώρες, κοιτάζοντάς το από καιρό σε καιρό. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ενδιάμεσα λίγο νεράκι.


Όταν το φαγητό γίνει, το σβήνουμε.
Με τρυπητή κουτάλα παίρνουμε όλα τα λαχανικά και τα βάζουμε στο μπλέντερ, να γίνουν κρέμα.


Ρίχνουμε την κρέμα στην κατσαρόλα πάνω στο μοσχάρι, στίβουμε μέσα και λεμόνι (ανάλογα πόσο ξυνό μας αρέσει το φαγητό μας)


Γίνεται μία πεντανόστιμη, ξυνή, παχύρευστη, μυρωδάτη και ωφέλιμη από τα λαχανικά σάλτσα ψητού.
Συνοδεύουμε το μοσχαράκι με ρύζι, με ζυμαρικά ή με πατάτες τηγανιτές



εύχομαι να είναι καλό
ό, τι κάνετε !







 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου