Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2015

τάρτα γιαουρτιού

Τάρτα Γιαουρτιού
- κάπως σαν ... Γαλατόπιτα -
photos
ερασι τέχνης 


Γιά την βάση της τάρτας, θα χρειαστούμε :

150 γραμ καλό βούτυρο ζωϊκό, μυρωδάτο
250 γραμ farin up 
75 γραμ ζάχαρη
1 αυγό
1 βανίλια


Γιά την κρέμα, θα χρειαστούμε : 


350 γραμ γιαούρτι στραγγιστό
150 γραμ κρέμα τυρί
200 γραμ ζάχαρη
1 αυγό
3 κ σ Άνθος αραβοσίτου βανίλια (την σκόνη κρέμας)
½ λίτ γάλα
½ φλυτζ σπορέλαιο


Πρώτα αναμειγνύω τα υλικά γιά την βάση της τάρτας.
Ζυμώνω.
Βουτυρώνω ένα στρογγυλό ταψάκι, την απλώνω μέσα, ώστε η ζύμη να εξέχει γύρω - γύρω.


Βάζω τη ζύμη γιά λίγο στο ψυγείο, ως να φτιάξω την κρέμα. 


Ανακατεύω καλά την κρέμα τυρί με τη ζάχαρη, το αυγό, το άνθος αραβοσίτου και το στραγγιστό γιαούρτι.
Προσθέτω κατόπιν το γάλα και το σπορέλαιο. Ανακατεύω καλά.

Βγάζω τη ζύμη απ' το ψυγείο, αδειάζω μέσα την κρέμα και ψήνω στον φούρνο, στους 180' ή στους 200' γιά μιαν ώρα και 15', ως να ψηθεί καλά η τάρτα και να ροδοψηθεί.

Την βγάζω απ' τον φούρνο, την αφίνω να σταθεί και σερβίρω χλιαρή ή σε θερμοκρασία δωματίου.



(και την επόμενη μέρα, απ' το ψυγείο καλή ήταν...)





βρήκα την συνταγή στην εκπομπή
Chef στον αέρα 
την έφτιαξα και βγήκε πολύ καλή ! 
μοιάζει κάπως με γαλατόπιτα, 
μα την ελαφραίνει η υπόξινη γεύση του γιαουρτιού . 













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου