Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2015

πατατόσουπα

πατατόσουπα

-ταπεινή, θρεπτική, θερμή, χειμωνιάτικη-

photo
ερασι τέχνης


Σε κατσαρόλα βάζουμε πατάτες καθαρισμένες, καρότα, κλωναράκια σέλινο, μιά φρέσκια ντομάτα ολόκληρη, ένα ξερό κρεμμύδι.
Ρίχνουμε λάδι, αλατοπίπερο και φέρνουμε σε βρασμό.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 1, ίσα να σιγοβράζει το φαγητό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
Θα χρειαστεί περίπου 30'-35', ως να μαλακώσουν καλά οι πατάτες.

Με τρυπητή κουτάλα βγάζουμε από την κατσαρόλα όλα τα λαχανικά, τα βάζουμε στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε.
Στο μεταξύ, στην κατσαρόλα με το ζωμό ρίχνουμε λίγο σπιτικό μανεστράκι ή ψιλό χυλοπιτάκι ή κριθαράκι και το βράζουμε πολύ λίγο, να μη παραβράσει και λιώσει.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τα αλεσμένα λαχανικά και δοκιμάζουμε στο αλάτι .
Αν θέλουμε, στο τέλος προσθέτουμε μέσα μιά κουταλιά φρέσκο, μυρωδάτο βούτυρο.




Όταν σερβίρουμε στα πιάτα, τρίβουμε πάνω φρέσκο πιπέρι και αν θέλουμε λεμόνι.



καλό
σε ό, τι κάνετε !







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου