Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2015

apple crumble



apple crumble
 photos
ερασι τέχνης



δεν είναι παρά ένα απλό γλύκισμα,
γιά κάποιο απόγευμα ... υπογλυκαιμίας, με την προϋπόθεση  ότι έχουμε μερικά μήλα.


Θα χρειαστούμε για το κραμπλ :
.
  • 35 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 35 γρ. αλεύρι
  • 30 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 35 γρ. βούτυρο 
.
για την γέμιση θα χρειαστούμε :
.
  • 500 γρ. μήλα, αποφλοιωμένα, κομμένα στα τέσσερα
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 1 ξύλο κανέλλα
  • προαιρετικά, λίγα καβουρδισμένα μυγδαλάκια ή χοντροσπασμένα καρύδια


Πρώτα βγάζουμε το βούτυρο από το ψυγείο, γιά να μαλακώσει.

Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε κομμάτια,
τα βάζουμε σε κατσαρολάκι με τα 50 γραμ ζάχαρη, το ξύλο κανέλλα και μιά - δυό κουταλιές της σούπας νερό, να βράσουν και να μαλακώσουν λίγο (5'-10') .



Βουτυρώνουμε ένα μικρό πυρέξ και στρώνουμε μέσα τα μήλα.
Αν θέλουμε, ραντίζουμε πάνω λίγη κανέλλα και τα μύγδαλα ή τα καρύδια.



 
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200'.

Σε ένα μπωλ, ανακατεύουμε το αλεύρι με τις νιφάδες βρώμης, προσθέτουμε το βούτυρο και δουλεύουμε με τα δάχτυλά μας, ως να ανακατευτούν καλά και να γίνει το υλικό μας σαν ψίχουλα.
Προσθέτουμε την ζάχαρη  και αναμειγνύουμε λίγο ακόμα.

Στρώνουμε το κράμπλ πάνω στα μήλα.

Αν θέλουμε, βάζουμε από πάνω λίγα μικρά κομματάκια βούτυρο


Και ψήνουμε στο 200', περίπου γιά 30' ή, μέχρι να ροδίσει από πάνω το γλύκισμα.




εύκολο, γρήγορο, με μιά σχετική, φρουτένια γλύκα !



καλοφάγωτο να είναι
αν το κάμετε !








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου