Μαραθοπιτάκια
(εύκολος και γρήγορος μεζές ούζου)
photos
ερασι τέχνης
Κυριακή μεσημεράκι Μαϊου, με ξαφνική ζέστη και βιβλία στη βεράντα, αχ, ας είχαμε τώρα κι ένα ουζάκι !
Μιάς και στο ψυγείο είχα ένα ματσάκι μάραθο, στρώθηκα να φτιάξω τον μεζέ, του άψε - σβήσε, γιά την συνοδεία του ούζου.
Η όλη ασχολία είναι ένα τεταρτάκι της ώρας !
Πλένουμε καλά τον μάραθο, αφαιρούμε εντελώς όλα τα χοντρά κοτσάνια και τον ψιλοκόβουμε σε λεκανίτσα, όσο πιό ψιλό μπορούμε.
Τρίβουμε μέσα ένα ξερό κρεμμύδι κι ένα κομμάτι τυρί φέτα, χτυπάμε και ρίχνουμε πάνω δυό αυγά, αλάτι, πιπεράκι. Ανακατεύουμε.
Ραντίζουμε μέσα στον μάραθο λίγο αλεύρι που φουσκώνει κι αρχίζουμε να ρίχνουμε σιγά σιγά μιά μπύρα ή σόδα (αναψυκτικό), ό, τι απ' τα δύο έχουμε.
Ανακατεύουμε ώστε με την σόδα και το αλεύρι να σχηματιστεί ένας χυλός πηχτούτσικος.
Σε βαθουλό τηγάνι βάζουμε λάδι να κάψει.
Πλάϊ μας έχουμε ένα ποτήρι με νερό.
Βουτάμε στο νερό ένα κουτάλι της σούπας, κατόπιν παίρνουμε μιά κουταλιά απ' τον χυλό και τον ρίχνουμε προσεκτικά στο λάδι που καίει.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, γιά να ψηθούν μέσα τα κεφτεδάκια μας, χωρίς να μαυρίσουν απ' έξω.
Τα γυρίζουμε να ροδοψηθούν κι απ' την άλλη πλευρά.
Όσα ψήνονται, τα ακουμπάμε πάνω σε χαρτί κουζίνας γιά να στραγγίξει το πολύ λάδι.
15' παίρνει η όλη διαδικασία, και ιδού μεζές απλός, Ελληνικός, μυρωδάτος και νόστιμος !
Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο μπορούμε να φτιάξουμε πιτάκια με κολοκυθολούλουδα, που τα ψιλοκόβουμε, εκείνα όμως θέλουν μέσα μπόλικο δυόσμο, γιά μυρωδικό.
Το καλό εύχομαι,
σε ό, τι φτιάχνετε !
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου