Στην Διαπόντιο Ερείκουσα, το ΣΟΦΡΙΤΟ της κυρίας Σταυρούλας!
photos
ερασι τέχνης
.
.ερασι τέχνης
.
σήμερα η κυρία Σταυρούλα - που είναι εξαιρετική, αυθεντική μαγείρισσα -, έφτιαξε σοφρίτο.
εγώ δεν είχα όρεξη γιά κρέας, ζήτησα λοιπόν και μου έφερε "γεμιστά", που της είχαν μείνει από χτες.
η Τατ όμως έφαγε σοφρίτο.
μμμ , υπέροχο ! έλεγε απ' την πρώτη μπουκιά, έτσι, ζητήσαμε από την κυρία Σταυρούλα να μας πει τη συνταγή του σοφρίτο της.
ΤΗΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΔΩΣΕ ΜΕ ΤΟΣΗ ΠΡΟΘΥΜΙΑ !
.
η συνταγή της κυρίας Σταυρούλας είναι κάπως διαφορετική από την κλασική που γνωρίζω.
οσονούπω όμως, θα γράψουμε και την κλασική συνταγή.
.
.
το σοφρίτο της κυρίας Σταυρούλας !
.γιά μερίδες τέσσερις
.
παίρνω απ' τον χασάπη μοσχαράκι, ουρά, που μου το κόβει φέτες, όχι πολύ λεπτές, δηλαδή όχι σαν τσιγαρόχαρτα.
τις πλένω, τις στραγγίζω εντελώς σε χαρτί κουζίνας.
σε δυνατή φωτιά βάζω ελαιόλαδο, βάζω μέσα τις φέτες το μοσχάρι και το τσιγαρίζω, ως να πιεί τα υγρά του.
κατόπιν, βάζω το μοσχάρι σε στρώσεις, σε κατσαρόλα.
.
στο blender αλέθω 2 - 3 χούφτες δεντρολίβανο (χωρίς το κοτσάνι του). το αφίνω να κοπεί σαν χοντροκομμένο πιπέρι.
προσθέτω στο blender λίγο σκόρδο και δουλεύω.
προσθέτω σχεδόν ένα νεροπότηρο λευκό κρασί και δουλεύω στο blender ως να αφρίσει.
.
ρίχνω αυτό το υγρό υλικό πάνω απ' το κρέας.
το λάδι απ' το τηγάνισμα το σουρώνω κι αυτό πάνω απ' το κρέας.
προσθέτω στην κατσαρόλα και αρκετό νερό βραστό.
σιγοβράζω.
όταν το κρέας μαλακώσει και τρυπιέται, ρίχνω λευκό πιπέρι και αλάτι.
.
χτυπάω στο σέικερ λίγο νεράκι με corn flour, το ρίχνω λίγο - λίγο στο κρέας ενώ σιγοβράζει. κουνάω την κατσαρόλα, δίνω μιά βράση, σβύνω τη φωτιά.
.
όταν σερβίρω, συνοδεύω με μακαρόνια ή πατάτες τηγανιτές ή ρύζι.
ρίχνω στο πιάτο από πάνω και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
. . .
παίρνω απ' τον χασάπη μοσχαράκι, ουρά, που μου το κόβει φέτες, όχι πολύ λεπτές, δηλαδή όχι σαν τσιγαρόχαρτα.
τις πλένω, τις στραγγίζω εντελώς σε χαρτί κουζίνας.
σε δυνατή φωτιά βάζω ελαιόλαδο, βάζω μέσα τις φέτες το μοσχάρι και το τσιγαρίζω, ως να πιεί τα υγρά του.
κατόπιν, βάζω το μοσχάρι σε στρώσεις, σε κατσαρόλα.
.
στο blender αλέθω 2 - 3 χούφτες δεντρολίβανο (χωρίς το κοτσάνι του). το αφίνω να κοπεί σαν χοντροκομμένο πιπέρι.
προσθέτω στο blender λίγο σκόρδο και δουλεύω.
προσθέτω σχεδόν ένα νεροπότηρο λευκό κρασί και δουλεύω στο blender ως να αφρίσει.
.
ρίχνω αυτό το υγρό υλικό πάνω απ' το κρέας.
το λάδι απ' το τηγάνισμα το σουρώνω κι αυτό πάνω απ' το κρέας.
προσθέτω στην κατσαρόλα και αρκετό νερό βραστό.
σιγοβράζω.
όταν το κρέας μαλακώσει και τρυπιέται, ρίχνω λευκό πιπέρι και αλάτι.
.
χτυπάω στο σέικερ λίγο νεράκι με corn flour, το ρίχνω λίγο - λίγο στο κρέας ενώ σιγοβράζει. κουνάω την κατσαρόλα, δίνω μιά βράση, σβύνω τη φωτιά.
.
όταν σερβίρω, συνοδεύω με μακαρόνια ή πατάτες τηγανιτές ή ρύζι.
ρίχνω στο πιάτο από πάνω και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
. . .
καλήν επιτυχία !
.
.
.
.
.
Με πρόλαβες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο φαντάστηκα βέβαια.
Τέλειο λέω εγώ που το γεύτηκα.!
Τώρα το έχω και σε σωστή καταγραφή..γιατί εκεί στο κίτρινο σημειωματάριο ήταν πολύ κακογραμμένο και βιαστικό..
Αλλά να μην το φωτογραφήσουμε πριν το εξαφανίσω;; Να μην το σκεφτεί καμμιά μας..!
Θα το φτειάχνω πλέον μόνο έτσι!
Το λέω μετά πάθους!
Τατ (κατά κόσμον Ρεγγίνα)
@
ΑπάντησηΔιαγραφήδεν σε πρόλαβα.
γράψτο κι εσύ, βασίλισσα.
έπειτα,
εκείνο το "μετά πάθους", τι τόθελες, καλό μου ;
προσπαθώ να ξεφύγω από τη λέξη "πάθος" και
από των παθών μου τον τάραχο δηλαδή
και να γίνω μία Α-παθής, νερόβραστη...
τι τα θες ;
ίσως το καταφέρω κάποτε...
:)
Τι λες τζόγια μου; Γιατί να το ξαναγράφω;
ΑπάντησηΔιαγραφήΑφού είναι εδώ..ξαπλωμένο μια χαρά μες τα ..ρείκια..(κατά το Ερείκουσα!)
Τώρα το μαγειρεύω αν θες να ξέρεις..!
Θα δούμε τι θα βγει..
Όσο για το πάθος...εσύ νερόβραστη;; Ουδεπόποτε!!!
Φιλί
@
ΑπάντησηΔιαγραφή:):):)