Capparis spinoza
.
(molto bella !)
.
ή "ρόδο της Μεσογείου"
.
"μονόρριζον δι και επίγειον
και χαμαίκαυλον,
βλασταίνει δε και ανθεί του θέρους
και διαμένει το φύλλον χλωρόν
άχρι Πλειάδος"
.
Θεόφραστος
.
.
οι πιό κάτω φωτογραφίες
είναι της quartier
.
.
.
η άγρια κάππαρη
φυτρώνει στα δύσβατα
.
.
νωρίς το καλοκαίρι
ο καρπός είναι μικρός
.
στο τέλος όμως τ' Αυγούστου
να ο καρπός !
.
.
.
τον καθαρίσαμε
.
.
.
τον πλύναμε
.
.
επειδή ο καρπός είναι μεγάλος και χοντρούτσικος
ακολουθήσαμε ακριβώς την ίδια διαδικασία
με τις τουρσί κληματσίδες
.
..
.
* κάπου διάβασα, πως πρέπει να περάσουν τρεις μήνες
γιά να ωριμάσει το τουρσί της κάππαρης !
πολύς καιρός μου φαίνεται, μα θα το ακολουθήσω, γιατί αυτός που το συστήνει, υποθέτω κάτι περισσότερο από μένα θα γνωρίζει...
έτσι, θα την αφίσουμε κλειστή - και στο ψυγείο -, ως το τέλος Νοέμβρη...
.
.
.
ωραίες και κατατοπιστικές σχετικά, μου φάνηκαν
και οι πιό κάτω διευθύνσεις :
.
http://www.stigmes.gr/gr/grpages/articles/kapari.htm
http://www.iatronet.gr/article.asp?art_id=6712
.
.
.
.
.
.
.
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου