Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Flan Parisien

.
Flan Parisien
.

. .
.
Παρισινό, παραδοσιακό γλύκισμα
.
το flan είναι στην ουσία μιά ψητή κρέμα,
το βρίσκεις παντού, στους φούρνους της γειτονιάς, στα ζαχαροπλαστεία

και φυσικά το φτιάχνουν στο σπίτι

. .
.
.
χρειαζόμαστε :

.
- 1 ζύμη σφολιάτας
- 1 lit. γάλα
- 125 gr. φρέσκια κρέμα γάλακτος
- 150 gr. ζάχαρη
- 4 αυγά
- 80 έως 100 gr. corn flour *
- 1 βανίλια
. . .
σε ταψί στρώνω λαδόκολλα και απλώνω πάνω 1 φύλο σφολιάτα.
την τρυπάω με πηρούνι.
.


.
κρατάω σε ένα μπωλ λίγο κρύο γάλα.
το υπόλοιπο γάλα, το βάζω σε κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη, τη βανίλια και την κρέμα γάλακτος και τα ζεσταίνω
.

.
στο μπωλ με το κρύο γάλα ρίχνω το corn flour και το ανακατεύω πολύ καλά, να διαλυθεί
.
προσθέτω τα 4 αυγά και συνεχίζω να ανακατεύω, ως να γίνει λείος χυλός
.

.
μόλις το γάλα στην κατσαρόλα κοντεύει να πάρει βράση, ρίχνω μέσα λίγο - λίγο το κρύο μείγμα, ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, έως ότου πήξει η κρέμα
.

.
αδειάζω την κρέμα πάνω στη βάση και γυρίζω τις άκριες της σφολιάτας
.

.
ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200', περίπου γιά 40'
.
όταν ψηθεί από πάνω, είναι έτοιμο και το βγάζω απ' το φούρνο
.

.
περιμένω να κρυώσει κι έπειτα πιάνω απ' τις άκρες τη λαδόκολλα και το βγάζω απ' το ταψί.
το flan τρώγεται όχι ζεστό
.

. .
* σημείωση : αντί γιά corn flour, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 2 φακελλάκια κρέμα βανίλλιας . όλη η διαδικασία παραμένει η ίδια...
. . . .
.
.
καλήν επιτυχία
σας εύχομαι !
. . . . . . .




2 σχόλια:

  1. Καλημέρα, κάτι σαν τη δική μας γαλατόπιτα δηλαδή.
    Την Τετάρτη θα πάω εκεί που ξέρεις αν σε ενδιαφέρει τηλεφώνη σε μου
    Καλή Κυριακή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @
    ναι, Ξανθούλα μου.
    ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ...

    θα έρθω, εκτός σοβαρού απροόπτου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή