Σάββατο, 20 Απριλίου 2013

Συκωτάκια πουλιών


Συκωτάκια Πουλιών






700 γραμ. συκωτάκια κότας
1 ξερό κρεμμύδι ή 2 - 3 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα τρυφερά πράσινα φύλλα τους
1 σκελίδα σκόρδο
αλατοπίπερο
λάδι
ξύδι
ψιλοκομμένο μαϊντανό


πλένουμε τα συκωτάκια.
αν έχουν πάνω και τις καρδούλες, εγώ τις αφαιρώ, όμως ξέρω ότι σε κάποιους αρέσουν και τις κρατάνε...
αν κρατήσετε τις καρδούλες, να τις κόψετε στη μέση κάθετα και να τις πλύνετε μέσα.

βάζουμε τα συκωτάκια σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς να τα στεγνώσουμε από το πλύσιμο.
ψιλοκόβουμε στο τηγάνι το σκόρδο και το ξερό κρεμμύδι ή τα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους.
σκεπάζουμε το σκεύος και τα αφίνουμε σε μέτρια φωτιά να αχνιστούν καλά.




 κουνάμε συχνά το τηγάνι γιά να γυρίσουν απ' όλες τις μεριές.
όταν τα συκωτάκια και τα κρεμμύδια πιούν τα υγρά τους, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε λίγο λάδι, κρατάμε χαμηλά τη φωτιά κι αφίνουμε σκεπασμένα να σιγοψηθούν, κουνώντας το τηγάνι κάθε λίγο.

δεν χρειάζονται πάρα πολλή ώρα.

όταν δούμε ότι ψήθηκαν και πήραν ωραίο χρώμα, τα σβύνουμε με μιά γερή δόση ξύδι.
σκεπάζουμε γιά λίγο ακόμα, ως να πιούν το ξύδι.
ρίχνουμε από πάνω τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, σβύνουμε τη φωτιά και σερβίρουμε.

είναι ένας καλός μεζές γιά κρασάκι !


* κάποιοι τα σβύνουν με κρασί. 
εγώ προτιμώ το ξύδι, γιατί σπάει τις μυρωδιές.
ακόμα, άλλοι ρίχνουν ρίγανη και τελειώνουν με λεμόνι... 





ό, τι κι αν κάνετε,
ας είναι καλά καμωμένο !









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου