Κοκορέτσι με φύλλο
επιφυλλάσσομαι γιά φωτογραφίες,
εν ευθέτω χρόνω ...
αντιγράφω όπως τα γράφει το παλιό κιτάπι :
1 κιλό
τρυφερή συκωταριά από αρνάκι (ολόκληρη με τα γλυκάδια της κ.τ.λ.)
½ κιλό φύλλο κρούστας
200 - 250
γραμμάρια φυτίνη, σε θερμοκρασία δωματίου ή ελαφρά λυωμένη
ρίγανη
πιπέρι
6 αυγά
λίγο μαϊντανό
αλάτι
200 κεφαλοτύρι τριμμένο
Σε βραστό νερό ζεματάμε γιά 3' - 4 ' την συκωταριά
Την στραγγίζουμε και την κόβουμε σε κομματάκια, μεγέθους
αμυγδάλου
Το βάζουμε σε γαβάθα
Προσθέτουμε μέσα όλα τα υλικά - κρατάμε φυτίνη γιά το άλειμμα
των φύλλων
Ανακατεύουμε καλά και χωρίζουμε σε 4 μέρη
Θα φτιάξουμε 4 μπαστούνια
Μετράμε τα φύλλα κρούστας μας.
Κανονικά θα χρειαστούμε 4 φύλλα γιά να φτιάξουμε κάθε πακέτο,
αλλά αν δεν έχουμε τόσα φύλλα, δεν πειράζει, θα στρώσουμε από 3.
Με φυτίνη βουτυρώνουμε 1 - 1 τα 4 φύλλα και τα βάζουμε το ένα
πάνω στο άλλο.
Στην άκρη, κάτα μήκος απλώνουμε το μίγμα της συκωταριάς
Γυρίζουμε προς τα μέσα τις 2 άκριες και τυλίγουμε σε ρολό.
Φτιάχνουμε έτσι 4 ίδια μπαστούνια.
Αλείφουμε καλά με φυτίνη ένα ταψί.
Τοποθετούμε μέσα τα μπαστούνια, με την ένωση προς τα κάτω
Ψήνουμε στους 200' γιά 1 ώρα, γιατί πρέπει να ψηθούν μέσα.
είναι πολύ παλιά οικογενειακή συνταγή,
που η μάνα
μας
μας έφτιαχνε κάθε
Πασχαλιά.
το σπίτι αληθινά μοσχομυρίζει.
Κόβεις με μαχαίρι και σερβίρεις το κοκορέτσι σε χοντρές φέτες.
Εύχομαι όλοι να έχουμε ΥΓΕΙΑ και
μιά ΚΑΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΣΧΑΛΙΑ !
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου