Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Κοκορέτσι με φύλλο




Κοκορέτσι με φύλλο


επιφυλλάσσομαι γιά φωτογραφίες,
εν ευθέτω χρόνω ...


αντιγράφω όπως τα γράφει το παλιό κιτάπι :

1 κιλό τρυφερή συκωταριά από αρνάκι (ολόκληρη με τα γλυκάδια της κ.τ.λ.)
½ κιλό φύλλο κρούστας
200 - 250 γραμμάρια φυτίνη, σε θερμοκρασία δωματίου ή ελαφρά λυωμένη
ρίγανη
πιπέρι
6 αυγά
λίγο μαϊντανό
αλάτι
200 κεφαλοτύρι τριμμένο

Σε βραστό νερό ζεματάμε γιά 3' - 4 ' την συκωταριά
Την στραγγίζουμε και την κόβουμε σε κομματάκια, μεγέθους αμυγδάλου
Το βάζουμε σε γαβάθα
Προσθέτουμε μέσα όλα τα υλικά - κρατάμε φυτίνη γιά το άλειμμα των φύλλων
Ανακατεύουμε καλά και χωρίζουμε σε 4 μέρη
Θα φτιάξουμε 4 μπαστούνια

Μετράμε τα φύλλα κρούστας μας.
Κανονικά θα χρειαστούμε 4 φύλλα γιά να φτιάξουμε κάθε πακέτο, αλλά αν δεν έχουμε τόσα φύλλα, δεν πειράζει, θα στρώσουμε από 3.

Με φυτίνη βουτυρώνουμε 1 - 1 τα 4 φύλλα και τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο. 
Στην άκρη, κάτα μήκος απλώνουμε το μίγμα της συκωταριάς
Γυρίζουμε προς τα μέσα τις 2 άκριες και τυλίγουμε σε ρολό.
Φτιάχνουμε έτσι 4 ίδια μπαστούνια.

Αλείφουμε καλά με φυτίνη ένα ταψί.
Τοποθετούμε μέσα τα μπαστούνια, με την ένωση προς τα κάτω

Ψήνουμε στους 200' γιά 1 ώρα, γιατί πρέπει να ψηθούν μέσα.




είναι πολύ παλιά οικογενειακή συνταγή,
 που η μάνα μας
μας έφτιαχνε κάθε Πασχαλιά.
το σπίτι αληθινά μοσχομυρίζει.
Κόβεις με μαχαίρι  και σερβίρεις το κοκορέτσι σε χοντρές φέτες.


Εύχομαι όλοι να έχουμε ΥΓΕΙΑ και
μιά ΚΑΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΣΧΑΛΙΑ !







 










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου