σπαγέτι με τόνο
photos ερασιτέχνης
σπαγέτι πάντα καλόδεχτο, μαγειρεμένο με κόκκινη σάλτσα τόνου.
αρκεί να προσέξουμε μιά μικρή λεπτομέρεια σε αυτό το φαγητό και γίνεται ελαφρύ , χωρίς να μυρίζει διόλου ψαρίλα.
βράζουμε τα μακαρόνια να μείνουν al dente, ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα λίγο κρύο νερό απ' την βρύση, τα σουρώνουμε, τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και τους ρίχνουμε λίγο ωμό ελαιόλαδο.
φτιάχνουμε μιά σάλτσα ντομάτας.
βάζουμε στο κατσαρόλι λίγο ελαιόλαδο, ψιλοκόβουμε μέσα ένα ξερό κρεμμύδι και μιά - δυό σκελίδες σκόρδο.
τα γυρίζουμε λίγο, προσθέτουμε την ντομάτα , μιά πρέζα ζάχαρη, αλατοπίπερο κι αν θέλουμε λίγη ρίγανη (αν θέλουμε, μπορούμε επίσης να ψιλοκόψουμε μέσα μαϊντανό ή φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού - τον βασιλικό τον κόβουμε με το χέρι - καλύτερα όχι με μαχαίρι).
αφίνουμε λίγην ώρα να βράσει και να δέσει μιά κανονική σάλτσα ντομάτας.
στο μεταξύ ανοίγουμε τα κουτάκια του τόνου (γιά ένα πακέτο σπαγέτι του μισού κιλού χρειαζόμαστε 3 κανονικές κονσέρβες τόνο) , ρίχνουμε τον τόνο στο σουρωτήρι γιά να φύγουν τα υγρά του και με ένα πηρούνι τον ξεχωρίζουμε σε μικρά κομματάκια, χωρίς να τον λιώσουμε.
η συνταγή αυτή θέλει μιά προσοχή σε τούτο :
γιά να γίνει ελαφρύ το φαγητό και να μην μας μυρίζει το ψάρι, ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΝΟ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ.
όταν η σάλτσα ντομάτας είναι έτοιμη, σβήνουμε την φωτιά, τότε ρίχνουμε μέσα τον τόνο, ανακατεύουμε ελαφρά , σκεπάζουμε την κατσαρόλα κι αφίνουμε να σμίξουν τα υλικά γιά λίγα λεπτά.
αυτό είναι !
σπαγέτι με τόνο σε κόκκινη σάλτσα.
* υποστηρίζω πάντα , ότι τα ζυμαρικά χρειάζονται τριμμένο τυρί, ακόμα και όταν η συνταγή έχει θαλασσινά ή ψαρικά...
εύχομαι
καλό γιά όλους !
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου