Κυριακή, 15 Μαΐου 2016

φράουλα Κέρκυρας, μαρμελάδα

η σπάνια fragola τση Κερκύρας


photos
ερασι τέχνης

την άνοιξη, από μήνα Απρίλιο και γιά πολύ λίγο καιρό, τσου Κορφούς βγαίνει μιά ιδιαίτερη φράουλα.
πρόκειται γιά μιάν απίστευτη φράουλα !
μικρούτσικη, τσουπωτή, μυρωδάτη και γευστική, σαν άγρια φράουλα μοιάζει, μα νομίζω ότι την καλλιεργούν σε μικρές ποσότητες.
εφέτος που το Πάσχα ήταν αργά (Πρωτομαγιά), βρήκα στην αγορά να πουλάν ελάχιστη και είπα θ' αγοράσω λίγη, να κάμω μαρμελάδα.
ακριβή ήταν.
8 ολόκληρα ευρώ τα 200 γραμμάρια !
έτσι είναι τα σπάνια πράγματα στη ζωή... πληρώνονται ακριβά ! 
(και καμιά φορά πολύ ακριβά)

σα μικρά ρουμπίνια ήσαν αυτά, μέσα σε κάτι μικρά κουτάκια.
το Μεγάλο Σάββατο αγόρασα μονάχα δύο κουτάκια, τα διατήρησα στο ψυγείο και την Τρίτη του Πάσχα, στην Αθήνα έφτιαξα μιά περίφημη μαρμελάδα με την 



στην φωτογραφία, η κόκκινη είναι αυτή η μαρμελάδα με την  fragola τση Κερκύρας  
και η κίτρινη είναι η φετεινή μου κουμ κουάτ 






προϊόντα εντόπια, ζηλευτά !

με απλό τρόπο έγινε η μαρμελάδα φράουλα , με τον συνήθη τρόπο, 
όση φράουλα - 400 γραμμάρια, τόση ζάχαρη, 1 ποτηράκι νερό και μισό στιμμένο λεμόνι.
έδεσε γρήγορα κι έβγαλε φυσικά μονάχα 1 βαζάκι.

θα πείτε "πολύ κακό γιά το τίποτα !" ; όχι, δεν συμμερίζομαι αυτήν την άποψη... 
αυτό εδώ είναι ένα ακριβό άρωμα σε μικρό μπουκαλάκι !



στην φωτογραφία,
εκτός από το κουμ κουάτ  στο βαζάκι
και την ωραία  fragola   πάνω στη φρυγανιά,

στο πιατάκι είναι και  γλυκό  κεράσι,
με κεράσια που αγόρασα σήμερα, στο Μοναστηράκι.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου