κεράσι εαρινό,
σπιτικό γλυκό κουταλιού
photos
ερασι τέχνης
είναι η
απ' τα υπέροχα ανοιξιάτικα-καλοκαιρινά, κόκκινα φρούτα μας !
αν θέλουμε κάτι να φτιάξουμε με κεράσια, μπορούμε να κάνουμε Clafoutis
ή μπορούμε να φτιάξουμε γλυκό κουταλιού κεράσι.
Γιά το γλυκό κουταλιού κεράσι,, θα χρειαστούμε :
1 κιλό κεράσια, 1 κιλό ζάχαρη, 1 ξύλο κανέλα γιά άρωμα ή λίγο ποτό kirsch, 2 ποτήρια νερό κι ένα στιμμένο λεμόνι.
Πλένουμε καλά τα κεράσια και με το ειδικό εργαλείο βγάζουμε τα κουκούτσια τους.
Τα βάζουμε σε βαθειά κατσαρόλα, με το νερό, τη ζάχαρη και την κανέλα ή το kirsch.
Αν θέλουμε να σφίξουν λίγο τα κεράσια, στίβουμε μέσα και μισό λεμόνι.
Τα φέρνουμε σε βρασμό.
Προσέχουμε γιατί το γλυκό φουσκώνει. Αν χρειαστεί, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά.
Στο τέλος του βρασμού, όταν το σιρόπι πυκνώσει ελαφρά, ρίχνουμε μέσα και άλλο μισό στιμμένο λεμόνι, γιά να μη μας ζαχαρώσει το κεράσι.
Γνώμη μου είναι να κρατήσετε το γλυκό με ζουμάκι. Μην αφήσετε το σιρόπι να σφίξει πολύ. Έτσι κι αλλιώς, όταν μπει στο ψυγείο, σφίγγει.
Αποστειρώνουμε γυάλινα βαζάκια, ρίχνουμε καυτό το γλυκό στα ζεστά βάζα, κλείνουμε σφιχτά κι αναποδογυρίζουμε. Τ' αφίνουμε έτσι γιά αρκετές ώρες, να κρυώσει εντελώς.
Μετά, το διατηρούμε στο ψυγείο, γιά πολύ καιρό.
να είναι καλό,
ό, τι φτιάχνετε !
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου