Τετάρτη, 18 Μαΐου 2016

παγωτό φράουλα

φράουλα 
φρέσκο σπιτικό παγωτό !
photos
ερασι τέχνης




θα χρειαστούμε :

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 κουτί morfat
1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού γάλα (φρέσκο ή εβαπορέ)
1 βανίλια

1 κουτάκι φρέσκες φράουλες (περίπου 1/2 κιλό)
1 φλυτζάνι του τσαγιού άχνη ζάχαρη


εκτέλεση :

πρώτα, πλένουμε καλά τις φράουλες και τις βάζουμε στο μπλέντερ με την ζάχαρη άχνη, να γίνουν πολτός





μεταφέρουμε τον πολτό σε ένα μπωλ



ξεπλένουμε από τις φράουλες τον κάδο του μίξερ και βάζουμε μέσα στον κάδο την morfat.
την χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα, προσθέτοντας σιγά - σιγά το 1/2 φλυτζάνι γάλα.
όσο η κρέμα αφρατεύει, προσθέτουμε λίγο - λίγο και το υπόλοιπο 1 φλυτζάνι γάλα. 
σταματάμε το μίξερ μερικές φορές και με μιά μαρίζ ή με ένα κουτάλι μαζεύουμε το υλικό απ' τα πλαϊνά τοιχώματα, ως να χτυπηθεί όλο καλά.

όταν πιά το μείγμα δεν έχει μέσα σβώλους και κομματάκια, προσθέτουμε τη βανίλια και το 1 κουτί ζαχαρούχο, συνεχίζοντας αδιάκοπα το χτύπημα.

τέλος ρίχνουμε μέσα όλον τον πολτό της φράουλας, χτυπώντας λίγο ακόμα, ως να ανακατευτεί όλο καλά.






Ρίχνουμε το μειγμα σε ένα μεταλλικό σκεύος ή σε ένα μπωλ παγωτού και το βάζουμε στην κατάψυξη.
Τον κάδο του μίξερ, όπως είναι τον βάζουμε στο ψυγείο.

Αφίνουμε το παγωτό να κρυώσει λίγο στην κατάψυξη γιά μιά ή μιάμιση ώρα, 
κατόπιν βγάζουμε τον κάδο απ' το ψυγείο, ρίχνουμε μέσα ξανά το παγωτό και το χτυπάμε πάλι στην δυνατή ταχύτητα, γιά να αφρατέψει καλά.

Το ξαναβάζουμε στο σκεύος που θα παγώσει και το αφίνουμε πιά στην κατάψυξη.






Αυτή είναι η βασική συνταγή  παγωτού , που έφτιαχνε η μαμά μου, 
στην οποία εγώ σήμερα πρόσθεσα τις φράουλες.





Η υφή του παγωτού φράουλα έγινε βελούδινη.



Δεν είναι σκληρό, παρά κανονικό, φρουτένιο και μυρωδάτο.
Θα δοκιμάσουμε το ίδιο και με άλλα φρούτα...




καλό
σε ό, τι φτιάχνετε !







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου