παγωτό με μαρέγκες, ροδάκινα και καραμέλα !
(εύκολο!)
photos
ερασι τέχνης
θα χρειαστούμε :
ροδάκινα
ζάχαρη
σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε μιάμιση κούπα ζάχαρη.
ανοίγουμε σιγανά τη φωτιά κι ανακατεύουμε λίγο με ξύλινη κουτάλα, έως ότου γίνει η ζάχαρη καραμέλα.
στο μεταξύ, καθαρίζουμε τα ροδάκινα και τα κόβουμε σε φέτες, όχι πολύ λεπτές.
όταν η καραμέλα είναι έτοιμη (να μη γίνει κατάμαυρη), ρίχνουμε μέσα τα ροδάκινα και κουνάμε λίγο το τηγάνι.
τα ροδάκινα σιγά σιγά αφίνουν τα ζουμάκια τους, μαλακώνουν, ανακατεύονται με την καραμέλα και καραμελώνουν κι αυτά.
τα ροδάκινα πρέπει να ψηθούν και να καραμελώσουν, χωρίς να λιώσουν.
όταν τα δούμε ότι έγιναν, τα κατεβάζουμε απ' τη φωτιά και τ' αφίνουμε να κρυώσουν μέσα στο ζουμάκι τους.
αυτήν τη διαδικασία την κάνουμε μερικές ώρες πριν σερβίρουμε το γλυκό, ώστε να κρυώσουν τα φρούτα σε θερμοκρασία δωματίου.
5' πριν σερβίρουμε το γλυκό, βγάζουμε το παγωτό απ' την κατάψυξη.
ετοιμάζουμε πιατέλα λίγο βαθουλή.
αν οι μπεζέδες μας είναι μεγάλοι, τους σπάμε λίγο με τα χέρια μας.
αν είναι μικροί, τους στρώνουμε στην πιατέλα κατευθείαν.
από πάνω αραδιάζουμε με κουτάλι το παγωτό
και στη μέση της πιατέλας τοποθετούμε τα ροδάκινα με την καραμέλα.
σερβίρουμε αμέσως,
βάζοντας σε κάθε πιάτο μπεζέ, παγωτό, ροδάκινο και σάλτσα καραμέλας.
είναι μιά σύνθεση καλοκαιρινή και δροσερή.
αν αγοράσουμε το παγωτό και τις μαρέγκες γίνεται και εύκολο γλύκισμα.
φυσικά, αν έχουμε κέφι και υπομονή, μπορούμε να τα παρασκευάσουμε και μόνοι μας.
σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε μιάμιση κούπα ζάχαρη.
ανοίγουμε σιγανά τη φωτιά κι ανακατεύουμε λίγο με ξύλινη κουτάλα, έως ότου γίνει η ζάχαρη καραμέλα.
στο μεταξύ, καθαρίζουμε τα ροδάκινα και τα κόβουμε σε φέτες, όχι πολύ λεπτές.
όταν η καραμέλα είναι έτοιμη (να μη γίνει κατάμαυρη), ρίχνουμε μέσα τα ροδάκινα και κουνάμε λίγο το τηγάνι.
τα ροδάκινα σιγά σιγά αφίνουν τα ζουμάκια τους, μαλακώνουν, ανακατεύονται με την καραμέλα και καραμελώνουν κι αυτά.
τα ροδάκινα πρέπει να ψηθούν και να καραμελώσουν, χωρίς να λιώσουν.
όταν τα δούμε ότι έγιναν, τα κατεβάζουμε απ' τη φωτιά και τ' αφίνουμε να κρυώσουν μέσα στο ζουμάκι τους.
αυτήν τη διαδικασία την κάνουμε μερικές ώρες πριν σερβίρουμε το γλυκό, ώστε να κρυώσουν τα φρούτα σε θερμοκρασία δωματίου.
5' πριν σερβίρουμε το γλυκό, βγάζουμε το παγωτό απ' την κατάψυξη.
ετοιμάζουμε πιατέλα λίγο βαθουλή.
αν οι μπεζέδες μας είναι μεγάλοι, τους σπάμε λίγο με τα χέρια μας.
αν είναι μικροί, τους στρώνουμε στην πιατέλα κατευθείαν.
από πάνω αραδιάζουμε με κουτάλι το παγωτό
και στη μέση της πιατέλας τοποθετούμε τα ροδάκινα με την καραμέλα.
σερβίρουμε αμέσως,
βάζοντας σε κάθε πιάτο μπεζέ, παγωτό, ροδάκινο και σάλτσα καραμέλας.
είναι μιά σύνθεση καλοκαιρινή και δροσερή.
αν αγοράσουμε το παγωτό και τις μαρέγκες γίνεται και εύκολο γλύκισμα.
φυσικά, αν έχουμε κέφι και υπομονή, μπορούμε να τα παρασκευάσουμε και μόνοι μας.
το γλυκό έφτιαξαν
ο Στέλιος και η Κατερίνα
καλό
σε ό, τι κάνετε !
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου