pasta
- σπαγγέτι , λινγκουίνι ή ταλιατέλες -
με σάλτσα θαλασσινών
photos
ερασι τέχνης
η αλήθεια είναι, πως η συνταγή αυτή, ανάλογα με τα υλικά που διαθέτουμε κι ανάλογα με το κέφι και τις διατροφικές μας συνήθειες, επιδέχεται άπειρες αλλαγές και συνδυασμούς !
μπορούμε να αυτοσχεδιάσουμε ανάμεσα σε :
διαφορετικά είδη πάστας,
διαφορετικά θαλασσινά,
διαφορετικούς τρόπους μαγειρέματος (λευκά, με κρέμα, με σάλτσα ντομάτα, με την προσθήκη λαχανικών κ.τ.λ.)
εδώ θα περιγράψω απλά, πώς έφτιαξα το πιάτο τις προάλλες, κι έγινε πραγματικά καλό.
χρειάστηκαν :
μία συσκευασία καθαρισμένο καλαμάρι σε ροδέλες
μία συσκευασία ψίχα από μύδια
γαρίδες με το κέλυφος (χρησιμοποιούμε μιά χαρά και τις κατεψυγμένες)
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
αλατοπίπερο
λίγο κρασάκι
φρέσκες ντομάτες ή κουτάκι ντομάτα
ελαιόλαδο
σε πλατιά κατσαρόλα έκοψα το ξερό κρεμμύδι κι έριξα μέσα μαζί και τα καλαμάρια.
τα καλαμάρια έχυσαν το νερό τους κι έγινε γιά αρκετά λεπτά μιά σύβραση, ως να μαλακώσουν λίγο τα καλαμάρια.
μετά, έριξα ελαιόλαδο στην κατσαρόλα, την ντομάτα, το σκόρδο ψιλοκομμένο, κρασάκι, αλατοπίπερο, μιά πρέζα ζάχαρη κι άφισα μερικά λεπτά να βράσει η σάλτσα.
σε μεγάλο σουρωτήρι, με τρεχούμενο νερό ξέπλυνα καλά τις γαρίδες.
όταν η σάλτσα λίγο έδεσε, έριξα μαζί μέσα την ψίχα μυδιών και τις γαρίδες με το κέλυφος.
αυτά δεν θέλουν πολύ βράσιμο.
ανακάτεψα βαθειά και απαλά μία φορά με μεγάλο κουτάλι και τ' άφισα να βράσουν ως να δέσει η σάλτσα και να μην έχει μέσα νερό.
δεν πήρε πολλή ώρα.
οι ποσότητες που θα χρησιμοποιήσουμε εξαρτώνται από τα άτομα που έχουμε να ταϊσουμε.
ακριβώς λίγα λεπτά πριν σερβίρουμε το φαγητό, σε ευρύχωρη κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά που μας αρέσουν, al dente πάντα, να κρατάνε λίγο, μην παραμαλακώσουν, τα σουρώνουμε , τα στρώνουμε σε βαθειά πιατέλα, ρίχνουμε από πάνω μπόλικο τριμμένο τυρί και πάνω τη σάλτσα θαλασσινών
κάποιοι, όταν υπάρχουν θαλασσινά δεν θέλουν τριμμένο τυρί.
εγώ πάλι, δεν μπορώ να σκεφτώ τα ζυμαρικά χωρίς τυρί.
βέβαια, οι γαριδούλες με το κέλυφος, θέλουνε χέρι !
κανένα πρόβλημα ! έχει και το ... πασάλειμμα την εμορφιά του, την αυθεντικότητά του και το γούστο του !
εύχομαι το καλό
σε ό, τι κάνετε !
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου