Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2011

κουνουπίδι γιαχνί

.
κουνουπίδι γιαχνί (κοκκινιστό)
.
γεύση ελληνική και μερακλίδικη !
.
.
φωτογραφίες

ερασι τέχνης

.
.
παίρνουμε το φρέσκο κουνουπίδι και το πλένουμε καλά.
.


.
σε φαρδιά κατσαρόλα βράζουμε νερό και βάζουμε μέσα το κουνουπίδι, ίσα να πάρει μιά βράση γιά 5', να μαλακώσει ελάχιστα.
αλατίζουμε.
.

.
βγάζουμε το κουνουπίδι απ' το νερό, το σουρώνουμε και το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια (με προσοχή, γιά να μην καούμε...)
.
αλευρώνουμε τα κομμάτια.
.

.
βάζουμε λάδι στο τηγάνι και τηγανίζουμε τα αλευρωμένα κομμάτια κουνουπιδιού.
.

.
έχουμε έτοιμα ένα φύλλο δάφνη, ένα ξυλάκι κανέλλα, μαυροπίπερο και αν θέλω και μερικά γαρυφαλλάκια.
.

.
σε κατσαρόλα βάζω ελαιόλαδο, ψιλοκόβω μέσα ένα ξερό κρεμύδι και το τσιγαρίζω λίγο.
προσθέτω ντομάτα, τη δάφνη, την κανέλλα, το πιπέρι, τα γαρυφαλλάκια, μιά πρέζα ζάχαρη, νεράκι και δοκιμάζω το αλάτι.
δίνω πρώτα μιά βράση στη σάλτσα κι έπειτα βάζω μέσα ένα - ένα τα τηγανισμένα κομμάτια κουνουπίδι.
.

.
το αφίνω σε μέτρια φωτιά να βράσει χωρίς να λειώσει.
επειδή το κουνουπίδι ήταν αλευρωμένο η σάλτσα του χυλώνει, θέλει όμως να κουνάμε διαρκώς την κατσαρόλα γιά να μην πιάσει...
. .
γίνεται ένα μοσχομυριστό φαγάκι γιαχνί, θέλει κι ένα κομμάτι φέτα δίπλα του, καθώς κι ένα ποτηράκι δροσερό κρασί !
. .


. .
σας εύχομαι
καλήν όρεξη !

.
.
.
.
.

. . . . . .

2 σχόλια:

  1. Αυτό το πιάτο με προκαλεί από χτες θα το πάρω μαζί με το πιάτο!!
    Καλημέρα και καλό Σ/Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @
    χε, χε, Ξανθούλα :)

    μαγγιώρικο φαγάκι...

    καλό Σ/Κ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή