αυτά τα απίθανα ζυμαρικά !
. ..
. .
.
γιά να φτιάξουμε
κανελλόνια γεμιστά με κιμά
.γιά να φτιάξουμε
κανελλόνια γεμιστά με κιμά
.
χρειαζόμαστε :
.
ένα κουτί κανελλόνια
1/2 κιλό κιμά
1 ξερό κρεμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
λίγο κρασάκι
ελαιόλαδο
βούτυρο
αλατοπίπερο
1 αυγό
τριμμένο τυρί
ντομάτα
. . .
σε κατσαρόλα ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι, ρίχνουμε μέσα ελαιόλαδο και το γυρίζουμε λίγο, να μοσχομυρίσει.
ρίχνουμε και τον κιμά, τον λιώνουμε με το πιρούνι, να ξεσβωλιάσει.
σβύνουμε με κρασί κι ανακατεύουμε.
.
φωτογραφίες
ερασι τέχνης
.
ερασι τέχνης
.
.
ψιλοκόβουμε μέσα τη σκελίδα το σκόρδο και ρίχνουμε λίγη ντομάτα.
.
.
τραβάμε την κατσαρόλα εντελώς απ' τη φωτιά, σπάμε μέσα ένα αυγό κι ανακατεύουμε συνέχεια, πολύ καλά (το αυγό βοηθάει να δέσει η γέμιση).
ρίχνουμε μέσα τριμμένο τυρί και αλατοπίπερο.
.
.
αφίνουμε λίγο να κρυώσει η γέμιση γιά να μην κάψουμε τα δάχτυλά μας,
βουτυρώνουμε καλά ένα pyrex,
παίρνουμε ένα πολύ μικρό κουταλάκι κι αρχίζουμε να γεμίζουμε ένα - ένα τα κανελλόνια.
.
.
τα αραδιάζουμε το ένα πλάϊ στο άλλο, χωρίς να τα κολλάμε, γιατί αυτά με το ψήσιμο θα φουσκώσουν
.
.
.
όταν τα γεμίσουμε όλα ρίχνουμε από πάνω ντομάτα
.
.
ρίχνουμε μέσα λίγο κρασάκι
γεμίζουμε το ταψί με γάλα, προσέχοντας να μη μετακινούνται από τη θέση τους τα κανελλόνια
.
.
βάζουμε από πάνω κομματάκια βούτυρο
και τριμμένο τυρί
.
.
σκεπάζουμε αεροστεγώς το ταψί με αλουμινόχαρτο. κλείνουμε προσεκτικά σφιχτά γύρω - γύρω και προσέχουμε να μη βγαίνει από πουθενά ο αέρας.
το ψήνουμε σε ζεσταμένο φούρνο, στους 200' γιά μιάν ώρα.
.
.
όταν κλείσουμε τη φωτιά, το αφίνουμε γιά λίγο σκεπασμένο, μέσα στο φούρνο ή έξω, δεν έχει σημασία, ως να τραβήξει το ζυμαρικό τελείως τα υγρά.
.
.
.
αυτά είναι τα υπέροχα κανελλόνια, γεμιστά με κιμά !
.
.
.
.
αν τα φτιάξετε,
καλήν επιτυχία !
.
.
.
.
.
.
καλήν επιτυχία !
.
.
.
.
.
.
Καλέ κάτι είχα γράψει πάλι την πάτησα με την αποθήκευση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈλεγα λοιπόν ότι οι απαιτητικοί της οικογένειας προτιμούν κανελόνια με ζύμη κρέπας. Η μητέρα μου όμως τα έφτιαχνε έτσι κι ήταν αγαπημένα τους.
Φιλιά
@
ΑπάντησηΔιαγραφήκανελλόνια - ζύμη κρέπας
γεμιστά με κιμά
ή με σπανάκι...
ω, Ξανθούλα !
Κανελόνια κατά βάση και βέβαια φτιάχνω και με σπανάκι μανιτάρια ή και κοτόπουλο
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σ/Κ
@
ΑπάντησηΔιαγραφήίσως το Σ/Κ φτιάξω κι εγώ κρέπες στα παιδιά :)