.
λεμονάτο αρνάκι, ψητό κατσαρόλας
.
photos ερασι τέχνης
.
.
.
παίρνουμε αρνάκι κομμένο σε κομμάτια, καλύτερα χεράκι, γιατί το μπούτι είναι πιό σφιχτό.
.
πλένουμε το κρέας και το στεγνώνουμε.
βάζουμε στην κατσαρόλα ελαιόλαδο και πριν κάψει πολύ το λάδι ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια το αρνάκι και τα τσιγαρίζουμε καλά, απ' όλες τις μεριές.
.
.
.
όταν το κρέας τσιγαριστεί, χοντροκόβουμε μέσα ένα ξερό κρεμμύδι, ψιλοκόβουμε μιά σκελίδα σκόρδο, ψιλοκόβουμε μιά φρέσκια ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε ρίγανη
.
.
.
ανακατεύουμε, σκεπάζουμε καλά την κατσαρόλα (να μη βγαίνει από πουθενά ο ατμός) και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο (ίσα να σιγοβράζει το φαγητό, στο 1)
.
.
.
το φαγάκι αυτό, όπως είναι καλά σκεπασμένο και σε φωτιά πολύ χαμηλή, αφίνει δικά του υγρά και ψήνεται μονάχο του σιγά - σιγά, χωρίς να προσθέσουμε καθόλου νερό.
.
στη μία ώρα ανοίγουμε και το κοιτάζουμε.
χρειάζεται μιάμιση έως δύο ώρες γιά να γίνει σωστό και να δέσει τη σάλτσα του.
προς το τέλος στίβουμε μέσα ένα ολόκληρο λεμόνι, κουνάμε την κατσαρόλα γιά να πάει παντού και σβήνουμε τη φωτιά .
.
.
το σερβίρουμε με πατατούλες τηγανιτές ή ζυμαρικό ή ρύζι
.
.
.
καλήν επιτυχία σας εύχομαι,
ό, τι κι αν φτιάχνετε !
.
.
.
.
.
Μου θύμησες φαγητό της μαμάς!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σ/Κ κι ελπίζω η Δευτέρα να μας βρει καλύτερους.
@
ΑπάντησηΔιαγραφήμακάρι, Ξανθούλα μου !
σε φιλώ :)
@
ΑπάντησηΔιαγραφήΞανθή,
θα πάω να μαζέψω λίγα βερύκοκα.
ΑΝ τα φτιάξω γλυκό, γίνεται να μην τα βάλω σε ασβέστη ;
δεν θέλω να τα βάλω σε ασβέστη...
ακόμα, δεν θέλω να τα ξεφλουδίσω απ' έξω...
με αυτές τις παραξενιές, γίνονται γλυκό ;
Αν τα βερύκοκα είναι αγουρωπά μην τα βάλεις σε ασβέστη αλλά πρόσεξε το βράσιμο. Όλα βέβαια εξαρτώνται και από την ποικιλία του φρούτου. Η εξαδέλφη μου με κάποια που της πήγαν από σπίτι της βγήκαν μαρμελάδα. Φτιάχνω μόνο τα μπεμπέκου και αγουρωπά. Δεν νομίζω ότι θα πειράξει το αξεφλούδιστο. Αν θέλεις κάτι άλλο πάρε τηλέφωνο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά.
Αγαπημένο φαγητό! Πολύ νόστιμο και καλομαγειρεμένο!
ΑπάντησηΔιαγραφή@
ΑπάντησηΔιαγραφήσε ευ χαριστώ, Ξανθούλα μου :)
@
ΑπάντησηΔιαγραφήνα είσαι καλά κόκκινο μηλαράκι :)