Τρίτη, 19 Ιουνίου 2012

γαύρος στο φούρνο

.
γαύρος στο φούρνο
.
photo ερασι τέχνης
καλοκαιρινό φαγάκι

.
.
το γαυράκι  είναι ένα ψάρι που καθαρίζεται εύκολα.
μπορούμε φυσικά να του αφαιρέσουμε μόνο το κεφάλι και το εντεράκι, μα εγώ προτιμώ να βγάζω όλη τη ραχοκοκκαλιά. ειδικά αν πρόκειται να φαν μικρά παιδιά, καλύτερα να το καθαρίσουμε εντελώς απ' τ' αγκάθια.

με το αριστερό χέρι κρατάμε το ψαράκι. με το δεξί πιάνουμε από πίσω το κεφάλι και το αφαιρούμε τραβώντας το μπροστά. έτσι βγαίνουν τα σπλάχνα και ανοίγει το ψάρι στα δύο. με το δάχτυλό μας αφαιρούμε και τη ραχοκοκκαλιά.
το ψάρι έχει φιλεταριστεί.

το ρίχνουμε σ' ένα σουρωτήρι και το πλένουμε.

το στρώνουμε σ' ένα ταψάκι.
κόβουμε μέσα ένα ξερό κρεμμύδι, μιά σκελίδα σκόρδο, ψιλοκόβουμε μιά φρέσκια ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε ρίγανη, ελαιόλαδο κι ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια μας.
μερικοί ψιλοκόβουν μέσα και μαϊδανό...
τέλος, βάζουμε μέσα (από τις άκριες του ταψιού) και μισό ποτήρι νερό.

ψήνουμε στο 200', τουλάχιστον γιά μισή ώρα ως 40' ή ως να δούμε ότι ροδίζει το φαγάκι μας.


το ψάρι του φτωχού - εμού του ιδίου - 
Ελληνικό, καλοκαιρινό, εύκολο και πεντανόστιμο !



καλήν επιτυχία σας εύχομαι !









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου