Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013

Παντζαροσαλάτα


Παντζαροσαλάτα δροσερή κι απλή

photo
ερασι τέχνης




5 - 6 βρασμένα παντζάρια 
(Χρειαζόμαστε μόνο το κόκκινο, τον βολβό δηλαδή. Γιά ευκολία, στα μανάβικα των σούπερ μάρκετ πωλούνται βρασμένα, συσκευασμένα σε πακετάκια)
1/2 κιλό στραγγισμένο γιαούρτι
χοντροκομμένο καρύδι
λίγες κουταλιές καλό ελαιόλαδο
ελάχιστο ξύδι
αλατοπίπερο
μερικές ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο (ποσότητα κατά βούληση, αλλά προσοχή, δεν φτιάχνουμε σκορδαλιά !)


ψιλοκόβουμε τα παντζάρια σε τετράγωνα κομματάκια .
τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά - όχι όλο το καρύδι .
δοκιμάζουμε να είναι σωστό στο αλάτι, στο ξύδι και στο σκόρδο .
αυτή η σαλάτα είναι εορταστική, κατάλληλη γιά τραπέζι, μπουφέ κ.τ.λ., άρα, καλύτερα να είμαστε κρατημένοι στο σκόρδο...

τέλος, αφού ανακατέψουμε τα υλικά, την σερβίρουμε σε μπωλ και σκορπάμε από πάνω τα υπόλοιπα σπασμένα καρύδια.




καλήν επιτυχία 
σας εύχομαι !







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου